Lenin nu ar trebui sa calce in picioare sfintenia ortodoxa! Reconstructia capelei memoriale a Romanovilor

capela memoriala a Casei Imperiale a Romanovilor si statuia lui Lenin Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Reconstructia capelei memoriale a Romanovilor
Sefa Casei Imperiale Ruse a Romanovilor, Maria Vladimirovna, a favorizat ideea reconstrunctiei capelei memoriale cu ocazia comemorairii aniversarii a 300 de ani a Casei de Romanovilor, in Kostroma.


"Cred ca reconstructia capelei memoriale va insemna un moment istoric, si va pune capat incalcarilor sentimentelor religioase ale crestinilor", a spus Marea Ducesa intr-un raspuns la scrisoarea arhitectului Evghenii Efremov.

in scrisoarea sa – o copie fiindu-i transmisa si Patriarhului Kirill – Evghenii Efremov a reamintit faptul ca biserica a fost fondata in 1913, dar constructia a fost lasata neterminata. Monumentul lui Lenin a fost asezat, mai tarziu, pe locul acesteia.

Potrivit lui Efremov, viitoarea aniversare a 400 de ani a Casei Imperiale a Romanovilor ar putea fi celebrata prin "restaurarea capelei initiale, in scop religios".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.