Casa Romanovilor are indoieli fata de identitatea ramasitelor regale descoperite la Ekaterinburg

Casa Romanov blazon Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Casa Romanov a declarat ca ramasitele regale descoperite in afara Ekaterinburg si ingropate in Catedrala Sfintilor Apostoli Petru si Pavel din Sankt Petersburg, ar putea apartine altor persoane decat ultimului Tar rus Nicolae al II-lea si membrilor familiei acestuia.

"Din pacate, acest lucru nu este exclus", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Romanov, Alexandru Zakatov, saptamana trecuta, pentru Interfax.


Preotii care au participat la inmormantarea "ramasitelor de la Ekaterinburg", in ziua de 17 iulie 1998, nu au mentionat niciun membru al familiei Romanov dupa nume, a mai spus el.

"in tot cazul, toti cei ce au fost victime ale torturii nu merita ca ramasitele lor sa fie deranjate din nou, chiar daca se va dovedi ca aceste ramasite nu ar apartine familiei Romanov. Ce s-a intamplat s-a intamplat si trebuie sa le lasam sa se odihneasca in pace. Dar adevarul trebuie sa fie stabilit pana la urma", a mai spus Zakatov.

Un mormant cu noua trupuri a fost gasit pe Sos. Staraia Koptiakovskaia langa Ekaterinburg, in iulie 1991. Ramasitele au fost identificate ca fiind cele ale Tarului Nicolae al II-lea, ale sotiei sale Alexandra Fiodorovna, in varsta de 46 de ani, ale fiicele lor Olga, 22 de ani, Tatiana, 21 de ani si Anastasia, 17 ani, si ale sevitorilor lor, Evgheni Botkin, 53 de ani, Anna Demidova, in varsta de 40 de ani, Aloizi Trupp, in varsta de 62 de ani si Ivan Haritonov, 48 de ani.

Fragmente de oase umane si dinti au mai fost descoperite si in timpul sapaturilor arheologice la lucrarile ce aveau loc la 70 km sud de primul mormant si la o adancime de 60 de centimetri, in data de 26 iulie 2007. Resturile nu au fost identificate si nici circumstantele mortii nu au fost stabilite, dar locatia si aspectul mormantului sugerau ca ramasitele apartineau de aceasta data Printului Alexei si Mariei, sora acestuia.

Investigatorul Vladimir Soloviov, care a analizat cazul penal al asasinarii lui Nicolae al II-lea si a familiei sale, a declarat pentru Interfax in ianuarie 2011 ca nu se indoieste de identitatea ramasitelor descoperite langa Ekaterinburg.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.