Statui preistorice si piese de o valoare inestimabila, recuperate de la traficantii iranieni

Statui preistorice si piese de o valoare inestimabila, recuperate de la traficantii iranieni

Politia din Iran a arestat la inceputul acestei luni, septembrie 2010, doi traficanti care au incercat sa vanda ilegal antichitati, printre acestea aflandu-se doua statui vechi ale unui rege si a unei zeite, datate in anul 4.000 i.Hr..

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


in urma unei operatiuni la scara larga, oficialii din securitatea iraniana, provincia Khorasan Razavi, au mai confiscat, de asemenea, 1.422 monede din timpul Regatului Elymais, un vas apartinand Marelui Imperiu Seljuq, statui pretioase de animale si o serie de bijuterii de nepretuit.

Nu demult, in luna iulie 2010, Organizatia Patrimoniului Cultural, Artizanatului si Turismului din Iran (ICHHTO) a initiat o ancheta in cazul unui raport al securitatii privind o licitatie ilegala de antichitati valoroase – a mai raportat CHTN.

Oficialii iranieni de securitate i-au arestat pe cei doi traficanti, intr-o actiune intreprinsa sub acoperire, in timp ce imprimau un contract fals, conform PressTV.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.