Descoperirea Chivotului Legii, mai aproape ca oricand. Dezvaluiri care au socat lumea…

Lacasuri Ortodoxe:

WND si … Chivotul Legii
Liderul Bisericii Ortodoxe etiopiene, referindu-se la Chivotul Legii – suportulTablelor Legii – sustine ca l-a vazut.

Numai ca niciun alt element sau nicio alta proba in acest sens, nu a fost facuta inca publica, cand intreaga lume astepta lamuriri.


"Vanatorii" Chivotului si „entuziastii" Bibliei au sunat incontinuu si au incercat sa afle lamuriri cu privire la raportul agentiei de stiri italiene Adnkronos, conform caruia Patriarhul Abuna Pauolos, aflat in Italia pentru o intalnire cu Papa Benedict XVI, in aceasta saptamana, a spus: "in curand, lumea va putea admira Chivotul Legii, descris in Biblie ca fiind suportul Tablelor Legii lui Dumnezeu, primite de Moise – subiectul a multe secole de cautari si studii."

El a sugerat posibilitatea ca acesta sa poata fi vazut in cadrul unui muzeu organizat:

"Repet (Chivotul Legii) este in Etiopia… si nimeni nu stie pentru cat timp. Numai Dumnezeu stie", a spus el in raportul Adnkronos.

Raportul a mai relatat cuvintele lui Pauolos: artifactul "este cel descris la modul perfect in Biblie" si este in stare buna.

Agentia a raportat ca anuntul ar fi fost facut la hotelul Aldrovandi din Roma, si un reprezentant al hotelului a confirmat catre WND, ca Pauolos a fost gazduit acolo, dar nu a avut loc, sau nu a fost programata nicio conferinta de presa sau vreuun alt eveniment de acest fel.

"Chivotul Legii este in Etiopia de mai multe secole", a spus Pauolos in raport.

"Ca Patriarh, l-am vazut cu ochii mei, si extrem de putine persoane calificate au putut face acest lucru, pana in prezent."

Bob Cornuke, investigator biblic, explorator international si cel mai vandut autor, a participat la mai mult de 27 de expeditii in lume, in cautarea locatiilor descrise de Biblie.

Saptamana aceasta, Cornuke va ajunge in Etiopia pentru a 13-a oara de cand a inceput sa caute Chivotul. El a declarat catre WND ca este posibil ca Etiopia sa detina adevaratul artifact.

"Ei au Chivotul original sau o replica a acestuia pe care o considera a fi Chivotul Legii, de 2000 ani", a specificat el.

Cornuke a mai spus ca, daca este adevarat, exista o explicatie plauzibila a modului in care Chivotul ar fi ajuns in Biserica Maicii Domnului din Zion Etiopia.

"Chivotul ar fi putut fi scos din templu in perioada atrocitatilor, in timpul lui Manase", a spus el.

"Avem un fel de traseu care pare sa ne conduca in Egipt, acolo unde el a ramas pe o insula, pentru cateva sute de ani, numita Elephantine Island. Chivotul ar fi fost transferat peste Lacul Tana, in Etiopia, unde acesta a ramas (pe Tana Qirqos Island) pentru 800 de ani. Apoi, a fost dus la Axum, unde pana astazi a fost tinut intr-un templu unde nimanui nu i s-a permis sa-l vada."

Cornuke a mai spus ca a calatorit la Tana Qirqos Island si a trait cu monahii, care sunt prezenti acolo, pana si astazi.

"Ei au deschis o usa mare, de patru inci grosime, din lemn", a spus el.

"Este deschisa spre camera comorii, iar ei mi-au aratat lucruri si obiecte care, spun tot ei, apartineau Templului lui Solomon. Cand History Channel a facut o emisiune pe aceasta tema, au zis toti ca a fost una dintre cele mai vizionate. Oamenii au fost fascinati."

Acesta sustine ca etiopienii considera Chivotul ca pe un ultim sfant obiect, si Biserica pazeste artifactul de "ochii si intinarea umana."

"in Etiopia, intreaga cultura este centrata in jurul cinstirii acestui obiect", a spus Cornuke.

"Poate fi acesta Chivotul real? Cred ca as putea studia si afla daca acesta este cel adevarat."

Dar, conform declaratiei emise catre WND, de webmasterul Bisericii Ortodoxa Etiopiene, nu avem nicio sansa ca liderii religiosi si oamenii din tinut sa renunte la custodia lor asupra a ceea ce ei sustin ca este Chivotul.

"Cred ca Abba Pauolos si-a iesit din minti… Artifactul nu poate fi afisat sau atins de altii, decat de clerici, deci sa nu mai vorbim despre asta", a spus declaratia.

"Nu numai clericii locali dar nici oamenii din Etiopia nu vor permite asta; deci, nu se va intampla in niciun caz."

Webmasterul a afirmat ca artifactul a fost mutat din Etiopia in Britania de-a lungul anilor, si chiar nici cei de aici nu au permis afisarea sa.

Pauolos, in raportul Adnkronos, a spus ca orice afisare ar avea nevoie de aprobarea Curtii Supreme a Bisericii Ortodoxe Etiopiene.

Un purtator de cuvant al Filialei Bisericii din SUA, Mehereto Belete din Los Angeles, a spus catre WND ca el nu stie nimic despre vreo schimbare majora cu privire la statutul Chivotului.

"Este o nouate la fel de mare si pentru noi ca si pentru dumneavoastra", a spus el.

Cornuke a explicat ca un paznic cu regim special traieste in interiorul Bisericii care ar detine Chivotul si nu o paraseste niciodata. Un altul este numit in functie, dar acesta ramane pana moare.

"?tim de faptul ca au existat 30 de paznici (din evidente) care nu au fost lasati sa iasa din incinta", spune Cornuke.

"?tiu despre gardian.

Cand CNN si BBC au mers acolo, nu au putut sa-l vada. Nu l-a vazut nimeni, afara de mine. M-am dus si am vorbit cu el, si este foarte in varsta.

Mi-a spus ca este Chivotul real si sta, in fata lui, 13 ore pe zi. Cand termina e acoperit de sudoare si e de-a dreptul epuizat".

Acesta mai spune: am intalnit un om in varsta de 105 ani, care sustinea ca ar fi vazut Chivotul, cu 50 de ani in urma, cand a pregatit un gardian inlocuitor.

"ii sperie de moarte cazul in care ar putea disparea o parte din Chivot."

Cornuke a mai spus, de asemenea, ca s-a intalnit si cu presedintele Etiopiei, cu aproximativ noua ani in urma, si a avut o conversatie face-to-face cu el in propriul palat.

"L-am intrebat daca a detinut sau detine, Etiopia, Chivotul Legii.

Potrivit Cornuke, presedintele a raspuns:

"Da, il avem. Eu sunt presedintele, si stiu. Nu este o vorba de o copie. Este cel adevarat."


© Copyright 2008-2009 – Tous droits réservés

KSLCatalin (admin. Lacasuri Ortodoxe)

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.