O noua descoperire care uimeste intreaga lume: “cea mai veche” icoana a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, intr-o catacomba a Romei

Lacasuri Ortodoxe:

din ROMA

O Catacomba din Roma ne dezvaluie "cea mai veche" icoana a Sfantului Apostol Pavel


Arheologii Vaticanului, folosind tehnologia cu laser, au descoperit pe zidurile unei catacombe din Roma, ceea ce ei cred ca este cea mai veche imagine (icoana) existenta, a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, datand din secolul IV.

Ziarul Vaticanului, Osservatore Romano, de duminica, a prezentat o noua descoperire, publicand fotografii cu imaginea unei fresce ce reprezinta chipul unui barbat cu barba, prezentat pe un fond rosu, inconjurat de o aura de un galben stralucitor. Fruntea ii este inalta.

Expertii Comisiei Pontificale pentru Arheologie Sacra au facut descoperirea pe 19 iunie, in Catacomba Sfintei Tecla din Roma, si o descriu ca fiind "cea mai veche icoana din istoria cinstirii Sfantului Apostol", conform ziarului din Vatican.

Descoperirea, care a necesitat indepartarea cu ajutorul laserelor a mai multor straturi de argila si calcar, a fost facuta inainte cu o zi de sarbatoarea religioasa tinuta de catolicii Romei, care au organizat Festivitati speciale dedicate Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Restaurator folosind laserul, pentru a descoperi imaginea despre care arheologii Vaticanului sustin „ca este una dintre cele mai vechi reprezentari a Sfantului Apostol Pavel, datand din secolul al IV-lea, aflata pe zidurile unei catacombe a Romei. FOTO nedatata, lansata pe 29 iunie 2009. Expertii Comisiei Ponitificale de Arheologie Sacra au facut descoperirea pe 19 iunie, in catacomba Sfintei Tecla din Roma, descriind-o ca fiind „cea mai veche icoana din istoria dedicata cinstirii Sfantului Apostol", conform ziarului din Vatican.


MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.