Descoperirea unei inscriptii misterioase din timpul lui Iisus: “E posibil ca acest tip de vas sa fi fost folosit de Iisus pentru a se spala pe maini, inainte de ultima Sa Cina”

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim, 31 iulie 2009

Descoperirea unei inscriptii misterioase din timpul lui Iisus

O misterioasa inscriptie gravata pe un vas de piatra, datand din secolul 1 al crestinismului, a fost descoperita in ultimele zile, in urma unor sapaturi la Ierusalim, a declarat in urma cu cateva ore, astazi vineri 31 iulie 2009, unul dintre arheologii implicati.

"Am descoperit o inscriptie de zece randuri, in ebraica sau aramaica veche, pe un vas, aparent folosita intr-un ritual de purificare", a declarat catre AFP arheologul britanic Shimon Gibson.

"Randurile, scrise cursiv, sunt lizibile, dar textul este foarte dificil de descifrat", a precizat cercetatorul de la Universitatea din Carolina de Nord, Charlotte (USA), autor al unei recente carti "Ultimele zile ale lui Iisus: dovezi arheologice".

Vasul a fost descoperit in apropierea sit-ului unei bai ritualice, in prezent in curs de excavare, situat in apropierea palatului Marelui Irod si Templului din Ierusalim, distrus in anul 70, de romani.

"E posibil ca acest tip de vas sa fi fost folosit de Iisus pentru a se spala pe maini, inainte de ultima Sa Cina", a spus el, subliniind raritatea unei asemenea inscriptii.

Sapaturile efectuate de profesorii Gibson si James Tabor, de la Universitatea din Carolina de Nord, au loc pe muntele Sionului, in afara zidurilor Vechiul Oras, la granita dintre Ierusalimul de Vest si partea de rasarit a orasului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.