Picturi vechi deosebite, descoperite in Velikii Novgorod

in Velikii – Novgorod au fost descoperite mai multe picturi vechi, al caror autor se presupune ca ar fi Teofan Grecul.
Restauratorii au descoperit in Velikii-Novgorod fragmente ale unor picturi de o mare importanta, ale carui autor, probabil, este Teofan Grecul, au anuntat surse din cadrul muzeului din Novgorod.


Conform letopisetelor, in 1378 acest faimos pictor bizantin din sec. XIV-XV, a pictat Biserica „Schimbarea la Fata", construita in zona comerciala a orasului Velikii-Novgorod.

„Patru fragmente noi ale monumetalei picturi au fost descoprite in timpul lucrarilor la fatadele Bisericii" – a mentionat sursa.

Se presupune ca fresca ar data din anul 1378, anul in care a fost pictata Biserica. Totusi, inca nu se poate afirma ca lucrarea este a lui Teofan Grecul sau a altui mester care se putea sa fi lucrat alaturi de acesta.

Pe langa acestea, inca o fresca necunoscuta pana acum specialistilor a fost descoperita in timpul lucrarilor de restaurare in aceeasi Biserica. in cazul acesteia din urma, specialistii au declarat ca pictura nu ii apartine pictorului bizantin, datand-o in secolul XVI. Studiile asupra frescelor continua.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.