publicat în: Arhivă

Au fost descoperite moastele Sfantului Iosif de Alaverdi intr-un alt mormant decat cel cunoscut, original

in timpul executarii unor lucrari arheologice in Biserica „Sf. Gheorghe" din complexul Alaverdi s-a descoperit ca ramasitele pamantesti ale unuia ditre cei 13 Sfinti Parinti asirieni – Iosif de Alaverdi – se afla nu in interiorul Bisericii dupa cum se considera anterior, dar in unul dintre peretii Sfantului Lacas.


Pana astazi se considera ca fondatorul Lavrei Alaverdi – Iosif de Alaverdi – a fost inmormantat in partea dreapta a Altarului, dar acest mormant are o semnificatie pur simbolica, constatandu-se ca nu contine oseminte.

in secolul al XV-lea sfintele moaste au fost ascunse, ca sa nu fie expuse pericolului pangaririi in timp de razboi sau in timpul altor tulburari.

Conform arheologilor, mormantul dateaza din secolul XI si cel mai probabil ca initial se afla in interiorul Bisericii, abia mai tarziu fiind zidit in perete, pe locul original ridicandu-se un mormant simbolic.

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE! Nu trebuie sa achiti singur, orice suma fiind binevenita!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…