A fost desfacut Mormantul Sfantului Pavel… analizele cu C14 au demonstrat provenienta Sfintelor Moaste

Lacasuri Ortodoxe: Roma, 30 iunie 2009

Mormantul Sfantului Pavel contine ramasite umane, care sunt exact ale Sfantului

Papa Benedict XVI a declarat duminica ca o analiza stiintifica partiala a mormantului, reafirma prezenta Sfintelor Moaste ale Sfantului Apostol Pavel.


Mormantul, care nu fusese deschis niciodata in 19 secole, a demonstrat prezenta unor oseminte, care, in conformitate cu analizele stiintifice sunt exact cele ale Sfantului Apostol.

La o vecernie oficiata in bazilica Sfantul Apostol Pavel de dincolo de zidurile Romei, punctand un an de evenimente dedicate Sfantului Pavel, Papa a anuntat ca sarcofagul prezent in biserica a facut recent obiectul unei atente analize stiintifice".

"O mica perforatie a fost efectuata, pentru a introduce o sonda care sa permita extragerea din sarcofag a unor mici fragmente de oase, pentru a fi examinate prin metoda C14, in urma careia s-a demonstrat ca ele apartin unei persoane care a trait in sec. I-II", a spus Papa.

"Acest lucru confirma in unanimitate si incontestabil, ca acestea sunt ramasitele Sfantului Apostol Pavel", a mai spus Papa.

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.