Descoperire arheologica in Mexic: Un cimitir “crestin” sub ruinele Tlatelolco

Un cimitir care contine cel putin 50 de schelete datand din secolul al XVI-lea a fost descoperit in Mexic, pe sit-ul Tlatelolco, cu cele mai importante ruine pre-hispanice din Mexico City, a anuntat marti, Institutul National Mexican de Antropologie si Istorie ( Inah).

Scheletele au fost descoperite "culcate pe spate, cu bratele pe piept, in forma de cruce, metoda utilizata de crestini", a adaugat el.

"Ramasitele pamantesti sunt probabil cele ale victimelor din Tlatelolco, ale conchistadorului Hernan Cortés (1521) sau ale victimelor epidemiei de ciuma din 1545 si 1576, precizeaza Inah intr-o declaratie.

Dentitia indica faptul ca "victimele apartin unei populatii indigene, dar asociate cu elemente coloniale", a spus el in continuare.

Descoperirea a fost facuta in urma sapaturilor efectuate la sfarsitul anului 2008.

Sit-ul de Tlatelolco se afla pe pozitia modernei „Piete a celor trei Culturi" din capitala mexicana, unde o represiune armata, in masa, asupra unei demonstratii, a lasat in urma aproximativ 300 de morti, in 1968.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.