Bijuterii de lux si obiecte care au apartinut familiei ultimului tar Rus au fost gasite in arhivele guvernului suedez

Bijuterii de lux si obiecte care au apartinut familiei ultimului tar Rus au fost gasite in arhivele guvernului suedez si au fost returnate mostenitorilor familiei imperiale ruse, a dezvaluit guvernul suedez.

Matusa tarului Nicolae II-lea, Marea Ducesa Maria Pavlovna (1854-1920), a dorit sa fie ascunse aceste valori, in urma revolutiei bolsevice din octombrie 1917 si le-a depus la Ambasada Suedeza din Sankt Petersburg, in 1918.


Bijuteriile au fost apoi transferate la Stockholm, unde au ramas uitate timp de decenii. Ele au fost descoperite anul trecut, atunci cand Ministerul Afacerilor Externe a schimbat locatia arhivei sale.

"Am descoperit mai multe obiecte de valoare care au fost depozitate la reprezentanta suedeza din Petrograd in noiembrie 1918, de catre un reprezentant al Marii Ducese Maria Pavlovna", a declarat Krister Wahlbäck din Ministerul suedez al Afacerilor Externe, catre radioul public.

Obiectele, care includ 60 de port-tigarete si butoni de aur si argint incrustat cu pietre pretioase Faberge si Bolin, sunt estimate la aproximativ 2 milioane de euro.

Maria Pavlovna, care a fugit din Rusia, inainte de avansarea fortelor bolsevice in 1918, a murit in septembrie 1920 in statiunea termala Contrexéville – Vosges, in Franta, fara a spune familiei sale – conform postului de radio suedez – ca a transferat obiectele in Suedia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.