publicat în: Arhivă

Patriarhul Kirill doreste o revigorare duhovniceasca si nu doar una a altarelor ortodoxe

Lacasuri Ortodoxe: din Ribinsk
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii isi doreste ca rusii sa revigoreze si taria spirituala alaturi de revigorarea altarelor ortodoxe.

©Traducere si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Sunt bucuros sa vad bisericile reinviate, iar binecuvantarea lui Dumnezeu, alaturi de aceste biserici, va reinvia forta interioara a poporului nostru, aceasta stare interioara fara de care este imposibil sa castigam o victorie, si avem nevoie de aceasta victorie", a mai spus Patriarhul la Ribinsk, regiunea Iaroslavl, unde s-a deplasat sambata la bordul yacht-ului Pallada.

Ulterior acesta s-a aflat la Catedrala Schimbarea la Fata unde mai multe mii de credinciosi l-au primit. Unii dintre acestia aveau bannere prin care se spunea: "Avem nevoie de rugaciunile Voastre, Sanctitatea Voastra!", "Sanctitatea Voastra, binecuvantati!", "Ura, Patriarhul nostru!".

Adresandu-se credinciosilor, intaistatatorul a mai spus ca nu este intamplator faptul ca negustorii locali au construit biserici atat de frumoase aici: acestia facand-o "din cea mai adanca credinta".

Oamenii, care au dezvoltat economia rusa au inteles ca aceasta tara ar putea fi puternica si prospera numai daca locuitorii sai "sunt in pace cu Dumnezeu", a mai spus Patriarhul, remarcand ca negustorii din Ribinsk "au facut afaceri mai mult in onoarea lor, renumele bun fiind mai important decat capitalul".

"Este un model minunat pentru rusii moderni, pentru orice persoana care urmareste castiguri financiare, demonstrand cum trebuie sa se uneasca materia cu spiritualitatea, munca si rugaciunea!" a mai spus acesta.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010