Maica Siluana si tineretul. Parcursul tanarului spre mantuire, falsa agitatie antihristica – subiecte atinse in Congresul International Nepsis 2010

Congresul International Nepsis 2010: Sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne priveasca

Congresul International Nepsis 2010, organizat de Federatia Fratiilor Nepsis, cu binecuvantarea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Europei Occidentale si Meridionale a avut loc la Roma, in perioada 25-26 septembrie 2010, conform informatiilor publicate de Lacasuri Ortodoxe.

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Congresul a inceput cu TeDeum, fiind urmat de conferinta Maicii Siluana (coordonatoarea Centrului de formare si consiliere Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Arhiepiscopia Iasilor), sub titlul „A fi tanar intr-o lume necrestina”, care i-a incantat pe cei prezenti.

Conform unor corespondenti de la fata locului, discursul sau a vizat parcursul tanarului spre mantuire in contextul actual, amintind aici, insa, si de "falsa agitatie antihristica” inregistrata la aceasta ora in multe medii teologice, manastiri (vezi lupta cu vaccinul, cu cipul etc) – care nu are nimic in comun, insa, cu duhul de pocainta si cu afirmatia „astept viata veacului ce va sa vina” prezente in lucrarile Sfintilor Parinti.

Cu toate acestea, dincolo de discurs, maica a transmis multa dragoste si intelegere tinerilor, in toate aspectele legate de viata lor, fapt ce a transformat intalnirea intr-un prilej de buna dispozitie.

La congresul desfasurat in sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei – Via Ardeatina 1741, au luat parte aproximativ 200 de persoane din toate colturile Europei, majoritatea tineri romani ortodocsi, prezenti in Europa la studii sau la munca.
Dupa conferinta s-au vizitat catacombele Romei, locul descoperirii moastelor Sfantului Sebastian, unde s-a savarsit si o slujba impresionanta.
„Macar cinci minute pe zi sa avem curajul sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne priveasca, cu certitudinea ca ne priveste”, a mai spus Maica Siluana, pentru tineri si pentru toti cei care isi pastreaza tineretea. Aceasta este adevarata privire in oglinda.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.