Regina Frumusetii – Lauren Ashley, Miss Beverly Hills – concurenta la Miss California, acuzata de pozitie vadita anti-gay

Regina Frumusetii – Lauren Ashley, Miss Beverly Hills – concurenta la Miss California, acuzata de pozitie vadita anti-gay

Lacasuri Ortodoxe: din Beverly Hills, California

Dupa declaratiile controversate ale fostei Miss California, o alta regina a frumusetii, tot din California, a starnit proteste referindu-se la o porunca biblica impotriva homosexualitatii, pentru a explica viziunea sa impotriva casatoriilor gay.


Lauren Ashley – "Miss Beverly Hills", concurenta la titlul Miss California, SUA – a provocat discutii aprinse dupa ce a afirmat pe FOXnews – Pop Tarts, saptamana trecuta, ca se bazeaza pe cuvintele Bibliei in pozitia sa fata de casatoria gay.

"Biblia numeste ‘casatorie’ doar uniunea intre barbat si femeie”, a declarat Ashley. "in Levitic se spune: daca un barbat se da drept femeie sau invers, atunci amandoi au comis o uraciune, iar moartea si sangele lor asupra lor". “Biblia spune negru pe alb".

"?tiu ca Dumnezeu a creat omenirea si El iubeste pe toata lumea", a continuat ea, "si vrea ce este mai bine pentru toata lumea… Deci daca El spune ca o relatie cu cineva de acelasi sex va aduce moartea, acesta nu este decat un avertisment, si El stie mai multe decat noi despre viata".

Povestea a facut inconjurul Internetului, cu titluri ca: "Lauren Ashley: Homosexualii se dau mortii" si "Dumnezeu vrea moartea gay-lor, conform Reginei Frumusetii”. Site-ul web “Feministing” afirma ca Ashley, citand Biblia, "vesteste uraciunea si moartea homosexualilor".

Consiliul Local din Beverly Hills, si primarul Nancy Krasne, au reactionat si ei, miercuri 24 martie 2010, prin denuntarea declaratiilor lui Ashley, precizand ca concurenta frumusetii, care locuieste in Pasadena, "nu reprezinta Beverly Hills in nicio calitate". Consiliul a mai declarat ca i-a contactat pe functionarii Organizatiei Miss Univers "pentru a stabili modalitatile prin care pot impiedica in mod oficial ca astfel de declaratii sa se rasfranga asupra unei zone reprezentate de concurenta".

Keith Lewis, un regizor K2 Productions al concursului, a declarat pentru Fox News ca fiecare participant, in prezent, alege un oras pe care sa il reprezinte, si a precizat ca metoda nu se va schimba.

Lewis, care se identifica drept homosexual, a aparat insa dreptul lui Ashley de a-si exprima convingerile sale cu privire la casatoria gay.

"Cred in drepturile individuale si in convingerile personale, si mai cred in toleranta si respect pentru toate laturile problemei", a declarat miercuri Lewis. "Sper ca Beverly Hills sa faca si el exercitiul acesta”.

"Nu sunt de acord cu ea", a mai spus Lewis catre Los Angeles Times "dar voi lupta pana la moarte pentru dreptul la propria ei opinie".

Fosta titulara a premiului Miss California, in varsta de 23 de ani, a refuzat sa raspunda la conferinta de presa deschisa de reprezentantii locali, conform Fox News, dar a afirmat ca prinde bine o “aducere aminte”.

in aprilie 2009, Miss California, Carrie Prejean a starnit si ea profunde dezbateri la nivel national, prin apararea casatoriei traditionale, atunci cand a fost intrebata despre subiect de catre unul dintre membrii juriului, Perez Hilton. Mai tarziu, Hilton si Prejean, separat, au declarat ca aceasta afirmatie a costat-o pe Prejean titlul de Miss America.

dupa un articol de Kathleen Gilbert (Life News)

© traducere Carmen_Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010