Cum stie o prima doamna, Svetlana Medvedeva, sa respecte Postul Mare Ortodox, chiar si de ziua sa (15 martie)

Svetlana Medvedeva prefera sa serveasca mancaruri de post de ziua ei de nastere

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Sotia presedintelui rus, Svetlana Medvedeva, respecta regulile Postului Mare de ziua ei de nastere, 15 martie, care a cazut in timpul Postului Mare.


Doamna Medvedeva si-a serbat ziua de nastere in familie, printr-o cina ce a constat, in cea mai mare parte, din mai multe feluri de mancare de post, conform cotidianului Moskovskii Komsomolet, editia de luni 15 martie 2010.

Editia citeaza oameni din cercul primei doamne, care afirma ca sotia presedintelui este de parere ca "cea mai mare importanta nu o are doar respectarea canoanelor religioase, ci mai degraba pastrarea puritatii gandurilor, si constientizarea importantei duhovnicesti a Postului Mare".

Svetlana este decorata cu Ordinul Bisericii Ortodoxe, Printesa Olga III, participand in mod regulat la slujbe, si neramanand deoparte la evenimentele importante ale Bisericii.

Medvedeva a condus consiliul director al programului pentru Cultura Spirituala si Morala a Generatiei Tinere Rusesti , infiintata la binecuvantarea Patriarhului Alexei al II-lea, in urma cu aproximativ trei ani. La initiativa acesteia, ziua de cinstire a Sfintilor Petru si Fevronia a fost declarata ca sarbatoare anuala – Ziua Familiei, dragostei si devotamentului.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.