Patriarhul Kirill avertizeaza impotriva scoaterii cuvintelor despre Dumnezeu, din imnul national

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii a luat atitudine impotriva propunerii de a scoate cuvintele despre Dumnezeu din imnul national rus.


"Aparati de cine, daca nu de Dumnezeu?", a spus Patriarhul intr-un interviu acordat programului Nationalnii Interes, comentand pe marginea propunerii facute de deputatul Dumei de Stat, Boris Kasin (Partidul Comunist), de a inlocui cuvantul "Dumnezeu" cu cuvantul "noi" in versul "Tu esti unic in lume! Esti singurul asa – taramul nostru drag, aparat (pastrat in siguranta) de Dumnezeu!" (programul a fost prezentat pe Rusia TV, in ziua de sambata 14 noiembrie 2009).

"L-am mai pastrat noi odata in conditii de siguranta, si am ajuns la o mare varsare de sange. Istoria a aratat deci, ca uneori incercam sa ne pastram tara in siguranta, sa o aparam, fara a ne raporta la o autoritate morala inalta. Este o filozofie istorica foarte periculoasa. Veti vedea, ca vom repeta aceeasi greseala", a spus Patriarhul Kirill.

Patriarhul Kirill a mai spus ca spera ca aceasta initiativa sa nu fie sprijinita.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.