PF Kirill: Trebuie facuta o lista a cartilor a caror vanzare sa fie interzisa in Biserici (literatura pseudo-ortodoxa)

intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, considera necesara crearea unei liste a cartilor a caror distributie sa nu poata fi facuta in Biserici si in alte institutii ortodoxe.

„Trebuie publicate atat listele cartilor recomandate pentru biblioteci, cat si listele celor nerecomandate", – a declarat Patriarhul Kiril.


Conform spuselor Sanctitatii Sale, nu rareori, in librariile ortodoxe, poate fi gasita o carte „periculoasa pentru viata spirituala a omului, in care pot fi intalnite tot felul de prejudecati si superstitii."

Cu toate acestea, de multe ori credinciosii interpreteaza cele citite pe paginile acestor carti ca „adevar, in ultima instanta".

„Fara niciun fel de sfiala trebuie sa spunem ca asemenea carti nu pot fi raspandite in reteaua de distributie de carte a Bisericii." – a mai spus Patriarhul Kiril.

El i-a sfatuit editori sa emita regulat „Observatorul Cartii Ortodoxe", care, conform spuselor sale, ar trebui sa devina cel mai important indrumar bibliografic in ceea ce priveste literatura ortodoxa si sa contina doar titlurile care au trecut expertiza bisericeasca.