Papa ii invita pe crestini sa se angajeze in constructia unei societati juste

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa ii invita pe crestini sa se angajeze in constructia unei “societati juste” (mesajul de incepere a Postului Pastilor)

Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut crestinilor catolici, in ziua de joi, 4 februarie 2010, "sa se angajeze in constructia unei societati juste", argumentand ca aceasta este calea prin care “se trece dincolo de durere”, in mesajul sau de incepere a Postului Mare, care va fi citit in toate bisericile catolice din intreaga lume.


"Bineinteles, bunastarea materiala este utila si necesara" – recunoaste Papa in mesajul sau dedicat dreptatii, subliniind faptul ca "Iisus insusi a avut grija de bolnavi si a hranit multimile care-L urmau”.

Papa ii invita pe crestini sa se angajeze in constructia unei “societati juste” (mesajul de incepere a Postului Pastilor)

"Fara indoiala Iisus a condamnat indiferenta care, chiar si astazi, ucide sute de milioane de oameni lipsiti de hrana necesara, de apa sau de o ingrijire corespunzatoare", mai spune el.

in acest mesaj traditional, lansat joi, si redactat in sapte limbi diferite, de catre Vatican, Papa Benedict al XVI-lea afirma ca nedreptatea "nu vine doar din cauze externe", ci "isi are originea in inima omului, acolo unde descoperim bazele unei complicitati misterioase cu raul nascut din pacatul originar".

Prezentand acest mesaj in fata presei, Cardinalul german Joseph Paul Cordes a subliniat necesitatea "corectarii" factorilor sociali ai nedreptatii, increzator ca Biserica Catolica a avut si va avea un rol important in aceasta privinta.

Papa ii invita pe crestini sa se angajeze in constructia unei “societati juste” (mesajul de incepere a Postului Pastilor)

"Este o calomnie sa ne situam noi insine, crestini, printre cei care se opun unei redistribuiri juste si care in continuare apara un sistem social injust", a mai spus cardinalul, care remarca, in special, ca Sinodul recent pe problemele Africii a ajutat la denuntarea "coruptiei" sau "tribalismului".

Postul Mare, care in Biserica catolica incepe in acest an la 17 februarie, este pentru credinciosii acestei biserici un timp de pocainta si de aprofundare spirituala, culminand cu "Saptamana Sfanta” care precede Pastile.

©KSLCatalin/ redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.