Abolim pedeapsa cu moartea pentru criminali, dar nu si pentru copiii nevinovati!

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Un preot celebru din Moscova a luat cuvantul in sustinerea deciziei Curtii Constitutionale ruse de a interzice folosirea pedepsei cu moartea in Rusia.

"Ar fi o nebunie sa se introduca pedeapsa cu moartea in Rusia. Pentru mine decizia Curtii a fost evidenta si am fost linistit in acest sens", a declarat Protos. Dimitri Smirnov, seful Departamentului Sinodal pentru Relatii cu Fortele Armate si Agentiile de Aplicare a Legii.


Reamintind porunca crestina, "Sa nu ucizi", a mai spus preotul, o persoana care a comis o infractiune grava si isi executa pedeapsa cu inchisoarea, mai are o sansa sa se pocaiasca.

"in plus, ma opun in mod identic si avortului. Avortul reprezinta acea experienta prin care cetateni, colegi ai mei, sunt omorati inca din pantecele mamelor lor", cu banii contribuabililor.

Ei sunt condamnati la pedeapsa cu moartea, fara sa fi facut vreo crima. Ar fi deci bine daca, in plus, Curtea Constitutionala va aboli pedeapsa cu moartea si pentru copii", a spus parintele Dimitri.

Este una si aceeasi problema.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.