publicat în: Arhivă

Copiii sunt fortati sa creasca prea repede, aceasta aducandu-i in mizerie si in conditii de exploatare

Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Seful Anglicanilor face apel la pastrarea copilariei, pentru a reduce saracia si mizeria

Copiii sunt fortati sa creasca prea repede, aceasta aducandu-i de multe ori in mizerie si in conditii de exploatare, a declarat vineri Rowan Williams, Arhiepiscopul de Canterbury si liderul anglicanilor, in predica sa de Craciun.


Seful Anglicanilor face apel la pastrarea copilariei, pentru a reduce saracia si mizeria

El a spus ca graba de a crea cetateni independenti, care sa se poata descurca singuri, duce la privarea de experientele copilariei. Acesta a cerut adultilor sa admire starea de dependenta a copiilor, care constituie o implinire a vietii.

"Exista o dependenta care consta pur si simplu in primirea a ceea ce avem nevoie pentru a trai; exista o dependenta care pur si simplu ne invata si ne creste", a declarat capul bisericii anglicane – o biserica ce numara 77 de milioane adepti in lume.

"O vina este ca omenirea confunda acest lucru cu o dependenta pasiva si, incearcand sa evite pasivitatea, va cadea in capcana fantazmei ca nu avem nevoie niciodata sa primim ceva sau sa invatam ceva", a adaugat el.

Seful Anglicanilor face apel la pastrarea copilariei, pentru a reduce saracia si mizeria

Acesta a mai spus ca adultii ar trebui sa faca tot ce este posibil pentru protejarea copiilor de suferinta existenta iin lume, mentionand in mod special Republica Democratica Congo (RDC) si Sri Lanka.

"Fara indoiala, unul dintre cele mai ingrozitoare fenomene, care inca mai afecteaza sute de mii de copii, este exploatarea copiilor in razboaie fara sens si salbatice, in Congo si Sri Lanka, copiii fiind rapiti, batuti, transformti in ucigasi, folositi ca sclavi sexuali", a mai spus el.

"Este aproape de nesuportat sa auzim despre astfel de experimente. insa, problema persista", a adaugat Rowan Williams.