12 – 18 octombrie, Saptamana Geologiei, la Muzeul National de Geologie

Institutul Geologic al Romaniei prin Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 12 – 18 octombrie 2009, cea de-a treia editie a manifestarii “Saptamana Geologiei”.


Activitatile organizate in aceasta saptamana la Muzeul National de Geologie fac parte din seria de manifestari desfasurate la nivel mondial in cadrul Anului International al Planetei Pamant. Anul 2009 este dedicat in intregime Pamantului si tematicilor sale de interes major: resursele naturale, sanatatea, solurile, oceanele, schimbarile climatice si pericolele naturale.

Toate aceste tematici vor fi abordate in cadrul ghidajelor interactive sustinute in aceasta perioada numai de catre cercetatorii consacrati ai Institutului Geologic al Romaniei.

Tot in aceasta saptamana va fi deschis spre vizitare complexul de sali Geologia Romaniei, sala cu cea mai mare diversitate petrografica a Muzeului National de Geologie, cu peste 1000 de esantioane care acopera toate unitatile geologice din tara.

Pentru a sublinia inferentele geologiei in cat mai multe sfere de activitate, luni, 12 octombrie, de la orele 12.00, se va deschide expozitia de sculptura “Clipe impietrite ale vietii”, realizata de Mircea Tocaci, membru al Uniunii Artistilor Plastici, si de catre Stefan Nicu, artist debutant.

Tot in cadrul Saptamanii Geologiei, in perioada 15-18 octombrie, va avea loc traditionala Expozitie cu vanzare de podoabe, cristale si pietre semipretioase realizata in colaborare cu membrii Asociatiei Mineralogilor, Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania.

Vizitatorii vor putea achizitiona flori de mina, geode, bijuterii din pietre semipretioase si alte piese spectaculoase, toate unicat, la preturi promotionale.

Programul de vizitare: 10.00 – 19.00 (ultima intrare orele 18.30).

Pretul de acces: 4 lei/redus ?i 7 lei/adult.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.