Spectacol popular sarbesc in parohia Berzovia

Duminica, 11 octombrie, in urma invitatiei facute de catre Consiliul Local al comunei Berzovia, credinciosii parohiei de aici au avut bucuria de a asista la un program artistic popular sarbesc ce s-a desfasurat in curtea bisericii, program oferit de societatea “Astra” prin Institutul Cultural “Paia Marganovici” din localitatile Deliblato si Doloave din Serbia.


Cei prezenti au putut sa traiasca emotiile vechilor cantari populare banatene oferite de fanfara din Deliblato si de ansamblul popular de dansuri din cele doua localitati, ambele coordonate de catre parintele Stefan Lupsici, preotul romanilor ortodocsi din parohia Deliblato.

Musafirii nostri au fost intampinati cu caldura si aplauze de catre toti cei prezenti si in special de tinerii nostrii din parohie imbracati si ei in straie populare specifice pentru a se bucura si ei de aceste clipe minunate de comuniune a romanilor din Banatul sarbesc cu cei de acasa.

La finalul desfasurarii acestui spectacol deosebit tinerii nostri au schimbat impresii si pareri cu tinerii veniti din Serbia, i-au felicitat impreuna cu toti cei de fata pentru programul deosebit cu care ne-au delectat si totodata le-au multumit pentru efortul pe care il depun in continuare acolo la ei in Banatul sarbesc, prin faptul ca ei continua sa duca mai departe traditiile si obiceiurile banatene mostenite de la romanii banateni ce si-au cladit un viitor in locurile acelea cu mult timp in urma. (Protopopiatul Ortodox Resita)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.