Seria de 10 picturi incearca sa exorcizeze o stare de fapt ce bantuie (etern parca) pe strazile si Bulevardele micului Paris

Joi, 22 octombrie, la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38), va avea loc vernisajul expozitiei „Le ciel bleu de Bucarest" a plasticianului Marcel Bunea. Vor lua cuvantul artistul Marcel Bunea si criticul de arta Pavel Susara.


"Proiectul este o metafora ce identifica prezentul in care traim. Unici in Europa civilizata, colacii impletiti de pe stalpii Bucurestiului devin semne ale unei lumi contorsionate, inutil complicate si monstroase in agresivitatea ei.
Seria de 10 picturi incearca sa exorcizeze o stare de fapt ce bantuie (etern parca) pe strazile si Bulevardele micului Paris…" – Marcel Bunea.

Marcel Bunea, detinatorul unui palmares expozitional de anvergura nationala si internationala, este Conferentiar Universitar la Catedra de Pictura a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. A participat activ la Revolutia din decembrie 1989, traind atat momentele ei de tensiune, cat si emotia provocata de prabusirea unui sistem ce parea de neclintit.

Expozitia este deschisa in perioada 22 octombrie – 2 noiembrie, in intervalul orar 10.00 – 20.00.

Mirella Sandu – Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.