Remus Azoitei si Eduard Stan la Ateneul Roman

Institutul Cultural Roman organizeaza in aceasta toamna un turneu international de muzica de camera in interpretarea duo-ului Remus Azoitei (vioara) si Eduard Stan (pian), care se va derula in 15 importante centre culturale din Europa si SUA, precum si in Bucuresti. Turneul isi propune sa puna in valoare lucrarile pentru vioara si pian ale lui George Enescu, prezentandu-le publicului alaturi de importante piese camerale ale lui Johannes Brahms.


Concertul din Bucuresti va avea loc miercuri, 25 noiembrie, ora 19.00, la Ateneul Roman. In program: Enescu – Sonata Torso in la minor, Brahms – Sonata nr. 3 op. 108, Brahms – Sonata nr. 2 op. 100 , Enescu – Sonata nr. 3 op. 25 "In caracter popular romanesc".

Remus Azoitei a absolvit Conservatorul din Bucuresti la clasa lui Daniel Podlovski, apoi a obtinut o bursa de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a studiat cu Dorothy Delay si Itzhak Perlman, la finalul pregatirii sale obtinand titlul de Master of Music. Este profesor de vioara al Academiei Regale de Muzica din Londra, fiind cel mai tanar profesor din intreaga istorie a acestei institutii. In 2005 a fost distins cu titlul de Asociat al Academiei Regale de Muzica din Londra, pentru activitatea sa concertistica si pedagogica de exceptie de-a lungul anilor.

Eduard Stan se bucura de o larga apreciere internationala. A fost remarcat de Karl-Heinz Kämmerling si a studiat apoi sub indrumarea lui Arie Vardi la Academia de Muzica din Hanovra. Cariera concertistica l-a purtat pe importante scene ale Europei (Berlin Philharmonie, Musikhalle Hamburg) si ale Statelor Unite (Salt Lake City Temple Square si PUC California). A cantat ca solist cu orchestre din Germania, Austria, Italia si Romania si sub bagheta unor dirijori ca Shinya Ozaki, Lutz Köhler, George Balan si Thomas Dorsch.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Ateneului Roman, Telefon: 021 315 68 75.

Mirella Sandu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.