publicat în: Arhivă

Regal cameral – absolvirea cursurilor de maiestrie sustinute de Cvartetul Belcea

Luni, 14 decembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Roman (Sala mica), Cvartetul Arcadia (Cluj-Napoca), Cvartetul Unistring (Chisinau) si Cvartetul Cantabile (Bucuresti) vor sustine un concert cu ocazia absolvirii


…cursurilor de maiestrie cu Cvartetul Belcea in perioada 2007-2009. In program : Bartók Béla, Cvartetul nr. 3 – Cvartetul Arcadia ; Leoš Janáèek, Cvartetul nr. 2 „Intimate Letters" ; Ludwig van Beethoven, Cvartetul op. 18 nr. 5 – Cvartetul Cantabile.

In 2007, la initiativa Institutului Cultural Roman, cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu", Cvartetul Belcea a devenit cvartet in rezidenta la Ateneul Roman, intr-un proiect construit pe formatul consacrat al rezidentiatelor la mari institutii muzicale din lume. Programul a imbinat recitalurile extraordinare cu o serie de cursuri de maiestrie destinate unor tinere cvartete in plina ascensiune, din Romania si Republica Moldova. Timp de trei ani, in perioada 2007-2009, cinci tinere ansambluri camerale au avut sansa de a-si perfectiona arta interpretativa sub indrumarea membrilor Cvartetului Belcea: Cvartetul Arcadia (Cluj-Napoca), Cvartetul Unistring (Chisinau), Cvartetul Anima (Bucuresti), Cvartetul Nitere (Bucuresti) si Cvartetul Cantabile (Bucuresti).

Incompletarea celor douasprezece sesiuni intense de pregatire desfasurate in Bucuresti, in 2008 si 2009 au avut loc doua editii ale Scolii de vara pentru tinere cvartete de la Tescani, organizata de Muzeul National „George Enescu" in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

Biletele se gasesc la casa de bilete a Ateneului Roman, tel: 021 315 68 75.

Mirella SanduLacasuri Ortodoxe