INVITATIE: Zilele credintei si culturii in Caras-Severin

INVITATIE: Zilele credintei si culturii in Caras-Severin – Editia a IV-a (11-18 aprilie 2010). Debut impresionant… 3 Parinti Arhiepiscopi, alaturi de alti 5 Parinti Episcopi

Episcopia Caransebesului doreste sa desfasoare in perioada 11 – 18 aprilie 2010, mai multe actiuni religioase, culturale si artistice sub genericul: Zilele credintei si culturii in Caras-Severin – Editia a IV-a.


– Manifestarile amintite sunt prilejuite de sarbatorirea festiva a hramului noii catedrale invierea Domnului din Caransebes, de proclamarea de catre Patriarhia Romana a anului 2010 ca „Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti”, la care se adauga, pentru Eparhia Caransebesului, comemorarea centenarului instalarii episcopului Miron Cristea la Caransebes (1910-2010).

–in cadrul acestor manifestari, Duminica, 11 aprilie, cu incepere de la ora 9.00, se va oficia Sfanta Liturghie cu ocazia hramului Catedralei invierea Domnului;

–13 aprilie, ora 10.00, in sala de festivitati a Centrului Eparhial, va avea loc Simpozionul international „Credinta si marturisire“;

–15 aprilie, ora 17.00, in sala de festivitati a Centrului Eparhial, va avea loc Festivalului Coral de Muzica Religioasa „Miron Cristea“ (15-16 aprilie), dedicat in special corurilor parohiale.

-17 aprilie, ora 17.00, Episcopia noastra va organiza Festivalul de poezie in grai banatean „Credinta si lumina”.

Credinciosi din toata Eparhia sunt invitati sa ia parte la aceasta sarbatoare a Episcopiei Caransebesului in duhul dragostei si unitatii crestin-ortodoxe.

Debutul manifestarii s-a facut prin slujirea Sfintei Liturghii in Duminica Tomii, pe esplanada noii Catedrale Episcopale din Caransebes. Din soborul de arhierei, preoti si diaconi au facut parte: inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, inaltpreasfintitul Parinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, Preasfintitul Parinte Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor, Preasfintitul Parinte Visarion Episcopul Tulcei, Preasfintitul Parinte Gurie Episcopul Devei si Hunedoarei Preasfintitul Parinte Lucian Episcopul Caransebesului si Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Cuvantul de invatatura a fost rostit de inaltpreasfintitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, care a vorbit despre importanta credintei in viata crestinilor.

Dupa inchieierea slujbei, a avut loc deschiderea „Rugii Caransebesului” prin cuvantul primarului Ion Marcel Vela si printr-o suita de dansuri populare din Banatul Montan, cu aportul unor ansambluri folclorice si de dansuri populare din Caransebes, Borlova, Armenis, Bolvasnita si Varciorova si din Banatul sarbesc.

stiri din EPISCOPIA CARANSEBESULUI

©redactor KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.