publicat în: Arhivă

Despre expozitia uncraineana: “1000 de ani de pelerinaj in Rusia”

in data de 21 octombrie 2010, s-a deschis Expozitia "1.000 de ani de Pelerinaj in Rusia", la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Lavra Pesterilor din Kiev, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Mitropolit Vladimir al Kievului si al intregii Ucraine.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Expozitia, sponsorizata de Biserica Ortodoxa Ucraineana si de Institutul de Istorie Nationala si Culturala "Lavra Kievo-Pecerskaya", este deschisa in cadrul conferintei internationale privind pelerinajele. Vizitatorii pot vedea icoane vechi si carti, fotografii si imagini de manastiri si lacasuri sfinte, amintiri si documentele referitoare la traditia pelerinajului in Rusia.

intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Vladimir, a deschis expozitia, multumind organizatorilor si luand act de marea importanta a pelerinajelor la locurile sfinte, pentru viata spirituala a oamenilor.

Prezenti la deschidere au fost si ministrul adjunct ucrainean al culturii si turismului, T. Kokhan, Ambasadorul Greciei in Ucraina, Georgios Georgountzos, reprezentanti ai tarilor participante la conferinta (Italia, Serbia, Polonia, Romania si Israel), precum si alti delegati si oaspeti ai conferintei, conform unor rapoarte ale serviciului de presa al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010