(1 – 3 octombrie) Targul International de Vesminte, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti la Cluj Napoca

La Cluj-Napoca va avea loc in perioada 1-3 octombrie 2009 Targul International de Vesminte, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti (TOB). Acesta este singurul targ crestin din Romania, iar acum el se organizeaza pentru prima data la Cluj-Napoca in complexul Expo-Transilvania.


Program de vizitare: zilnic intre orele 10.00-18.00. Intrarea libera.

Pentru prima data la Cluj-Napoca producatorii de obiecte bisericesti si manastiri cu traditie din 5 tari (Germania, Grecia, Bielorusia, Ucraina si Romania) expun vesminte sfinte, icoane, clopote si candelabre, catapetesme si scaune arhieresti, masini de brodat cu soft bizantin si nu in ultimul rand carte si revista crestina.

Atelierele de vesminte expun imbracaminte (de cea mai buna calitate) completa pentru episcop, care poate costa 8000 de euro, dar si pentru un preot, care poate ajunge 4000 de euro.

Participa cele mai vechi turnatorii de clopote din lume – 1590 – Perner – Germania si cea mai mare din S-E Europei – B&L Romania.

TOB Cluj-Napoca 2009 anunta urmatoarele premiere:

– 8 edituri de carte crestina si 2 edituri de carte crestina pentru copii.
– vestitul vin liturgic de Santorini.
– lasere pentru aplicarea broderiei bisericesti.
– icoane tesute, pictate, in tehnica orfevrariei, din aur si argint
– decoratiuni interioare crestine din Grecia

La deschiderea oficiala, de joi 1 octombrie 2009, de la ora 11.00 sunt invitati: I.P.S. Bartolomeu Mitropolitul Clujului, I.P.S. Andrei al Arhiepiscopiei Alba-Iulia, P.S.Vasile, P.S. Irineu Bistriteanul, P.S. Petroniu episcop al Salajului, P.S. Sofronie episcop al Oradiei si alte personalitati religioase si laice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.