Consolidarea Actiunilor Ecumenice Impotriva Dinamicii Contemporane a Fenomenului Traficului de Persoane

Bisericile impotriva traficului de persoane
?
Joi, 8 octombrie 2009, incepand cu orele 9:30, in Sala Convetus a Palatului Patriarhiei, Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania – AIDRom, in cooperare cu CARITAS Bucuresti, organizeaza Conferinta Internationala „Consolidarea Actiunilor Ecumenice impotriva Dinamicii Contemporane a Fenomenului Traficului de Persoane".


Conferinta, organizata cu sprijinul Platformei Ecumenice de Lupta impotriva Traficului de Fiinte Umane (COATNET) formata din peste 20 de organizatii crestine, urmareste sa evalueze activitatea depusa pana acum de catre membrii COATNET si sa stabileasca actiuni comune de prevenire si combatere a traficului de persoane, tinand cont de situatiile specifice, nationale.

Vor participa 40 de invitati, atat din tarile Uniunii Europene, cat si din Europa de Est, Asia, Africa, reprezentanti CAT (Actiunea Crestina si Lucru in Retea impotriva Traficului de Fiinte Umane), precum si experti din Romania.

Bisericile Crestine au reactionat impotriva acestui flagel inca din anul 2000, odata cu lansarea campaniei “Bisericile spun NU traficului de fiinte umane”, initiata de Conferinta Bisericilor Europene, la care a participat si AIDRom, organizatie ecumenica fondata in anul 1991 si formata din cinci Biserici din Romania, respectiv Biserica Ortodoxa Romana (membru fondator), Biserica Reformata (membru fondator), Biserica Evanghelica C.A. (membru fondator), Biserica Evanghelica Luterana si Biserica Armeana.

incepand din anul 2002, AIDRom a dezvoltat un program de instruire si consiliere pentru prevenirea traficului de fiinte umane (SENS) in colaborare cu Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, Asociatia CARITAS Bucuresti si organizatia ADPARE – Asociatia pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare si Educatie.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMaNE

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.