publicat în: Arhivă

Despre Simpozionul international cu tema ‘Dumnezeu Tatal si viata Preasfintei Treimi’

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, in perioada 15-17 octombrie 2009, in Sala Conventus din Palatul Patriarhiei, are loc simpozionul international cu tema ‘Dumnezeu Tatal si viata Preasfintei Treimi’.


Organizat de catre Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti in colaborare cu Facultatea de Teologie Protestanta din Tübingen (Germania) prin domnul profesor Jürgen Moltmann, sub inaltul patronaj al Patriarhiei Romane, simpozionul reuneste profesori renumiti de teologie de la mai multe universitati din Tübingen, Augsburg, Bamberg, Frankfurt (Germania), Trondheim (Norvegia), Tesalonic (Grecia) si New York (Statele Unite ale Americii), precum si de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Sibiu, Craiova, Cluj, Arad si Constanta.

La deschiderea lucrarilor simpozionului a participa astazi, in prima zi a evenimentului, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, care a sustinut prelegerea cu tema „Semnificatia teologiei trinitare pentru viata si misiunea Bisericii”. A urmat profesorul Jürgen Moltmann, cu lucrarea ‘Dumnezeu Tatal si viata Sfintei Treimi’ si parintele profesor Dumitru Popescu, cu ‘Logos, Treime si creatie’. Tot astazi s-au adresat participantilor E. Johnson (‘Simboluri feminine ale lui Dumnezeu: Traditia si dreptatea sociala), pr. ?t. Buchiu (‘Monarhia Tatalui: dimensiunea catafatica si apofatica’), IPS Irineu al Olteniei (‘Sfanta Treime la Sf. Vasile cel Mare’), D. Munteanu (‘Dumnezeu Tatal – Izvorul iubirii si al vietii vesnice’), V. Bel (‘Sfanta Treime la Sf. Grigorie de Nazianz’) si B. Oberdorfer (‘Principaliter – Aequaliter – Mutualiter? Modalitati ale relatiilor intratrinitare’).

SURSA: