Conferinta preoteasca in protopopiatul Timisoara

In ziua de vineri, 16 octombrie 2009, a avut loc conferinta preoteasca a protopopiatului Timisoara.

Conferinta a debutat la orele 9 printr-un Te-Deum savarsit de un tanar sobor de preoti si diaconi in biserica parohiei Iosefin. La finele slujbei preotul Dragos Debucean a rostit predica duminicii a XX-a dupa Rusalii, despre invierea fiului vaduvei din Nain.


in continuare s-a trecut in sala de sedinte a protopopiatului unde lucrarile sedintei au inceput cu o rugaciune si cu un cuvant al P. On. Prot. dr. Ioan Bude.

Moderarea a facut-o P. On. Sorin Lungoci, consilier eparhial al sectorului patrimoniu. Preotul Mircea Szilagyi de la parohia Ghiroda Noua a citit referatul cu tema „Problemele tinerilor si implicarea Bisericii in rezolvarea lor”. Au urmat luarile de cuvant pe marginea referatului prezentat si diverse propunei in privinta imbunatatirii pastoratiei tinerilor.

in cea de a doua parte a conferintei s-a discutat modul de administrare si intretinere a cimitirelor parohiale. P. On. parinte protopop a facut recomandari preotilor parohi despre modul in care trebuie intretinute cimitirele si toate celelalte imobile parohiale precum si modul corect de oficiere a slujbelor bisericesti.

Conferinta s-a incheiat cu obisnuita rugaciune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.