18-21 noiembrie 2009: Reuniunea dintre grupul parlamentar al PPE si liderii religiosi din Uniunea Europeana

In perioada 18-21 noiembrie 2009, la Venetia – Italia, are loc reuniunea dintre grupul parlamentar al PPE si liderii religiosi din Uniunea Europeana.

Biserica noastra este reprezentata de IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei si Exarh Patriarhal, informeaza cotidianul „Ziarul Lumina“, citat de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane. Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, adreseaza participantilor urmatorul mesaj:


"Traim astazi intr-o Europa in care oamenii cauta mai mult bogatia materiala trecatoare decat bogatia spirituala a credintei, iar aceasta criza economica este dublata de o saracire spirituala, ca slabire a credintei, o racire a dragostei intre semeni si o imputinare a faptelor bune. Desi continentul nostru cunoaste o dezvoltare deosebita, manifestata printr-un progres stiintific si tehnologic, el este marcat de o pierdere a valorilor umane traditionale si a identitatii, o instabilitate a familiei si un conflict intre generatii.

De aceea, este datoria noastra, a conducatorilor religiosi, sa afirmam cu tarie adevarul ca Europa este nu doar un spatiu economic, cu norme de drept si institutii comune ci, in primul rand, constituie o realitate spiritual-culturala. Uniunea Europeana, Bisericile crestine, precum si celelalte religii, prin contributiile lor specifice, sunt chemate sa apere drepturile si libertatile umane fundamentale, demnitatea umana, sa promoveze cooperarea si solidaritatea dintre oameni si popoare, coresponsabilitatea si comuniunea frateasca, nu numai pe bazele umanismului, ci si pentru ca fiecare om creat dupa chipul lui Dumnezeu are valoarea sa unica si eterna.

Salutam participantii la aceasta reuniune pe tema Identitatii de valori pentru Europa si ne rugam lui Dumnezeu sa ne calauzeasca, astfel incat, impreuna, intr-o Europa unita, in buna intelegere si pace, sa ne apropiem unii de altii, indepartand zidurile dintre noi si deschizand larg portile iubirii dumnezeiesti intrupata in dragoste catre semenii nostri.

† DANIEL,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.