publicat în: Arhivă

Timp de 2 ani de zile, 16 preoti din mediul rural – zona Olteniei – vor lua lectii despre utilizarea unor metode eficiente de dezvoltare a comunitatilor pe care le pastoresc

Universitatea din Craiova a demarat, prin Facultatea de Teologie, proiectul international destinat informarii si formarii sociale a preotilor din mediul rural: „Metode interculturale de dezvoltare comunitara”, care va fi sustinut prin fonduri europene.

Din randul participantilor mai fac parte si alte patru institutii din patru tari membre UE: ?coala Norvegiana de Teologie din Oslo, Institutul Teologic al Bisericii Luterane Evanghelice din Estonia, Universitatea din Sofia – prin Facultatea de Teologie si Centrul de Informare al UE din regiunea italiana Emilia.


Activitatea se adreseaza unui numar de 16 preoti din zona Olteniei si se va intinde pe durata a 2 ani de zile.

Deschiderea oficiala a proiectului a avut loc in perioada 12-15 noiembrie la Casa Universitarilor din Craiova.

La aceasta prima intrunire au fost puse la punct strategiile de lucru, s-au negociat termenele de realizare a activitatilor si au fost stabilite metodele de selectare a participantilor.

in urma prealabilei selectii vor fi desemnati cei 80 de participanti, cate 16 din fiecare tara membra in proiect.

Scopul final al acestor activitati va consta in construirea unei retele de sprijn si de formare a preotilor care activeaza in mediul rural pentru a utiliza metode eficiente de dezvoltare a comunitatilor pe care le pastoresc.

Tote strategiile de lucru ce se vor stabili in urma seminariilor vor fi consemnate si reunite intr-un ghid care se va distribui pentru fiecare parohie din mediul rural.