Friday 4 december 2009

ASCOR, filiala Constanta, organizeaza, in perioada 7-10 decembrie: serile filocalice

Arhiepiscopia Tomisului, prin Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani (ASCOR), filiala Constanta, organizeaza, in perioada 7 – 10 decembrie, Festivalul de conferinte duhovnicesti „Serile Filocalice”.

Evenimentul se va desfasura in Sala Mica a Casei de Cultura a Sindicatelor, iar joi, 10 decembrie, la ora 18.00, este programata conferinta „Despre dreapta socoteala a crestinului”, sustinuta de inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


Din program mai fac parte urmatoarele prelegeri:

– luni, 7 decembrie, ora 18.00, „Primejdioasele stereotipii ale modernitatii” – conferentiza prof. univ. dr. Razvan Ionescu;

– marti, 8 decembrie, ora 18.00, „Despre purul plictis de a trai”, pr. Nicodim Petre;

– miercuri, 9 decembrie, ora 18.00, „Riscul de a fi ortodox” – dr. Costion Nicolescu, etnolog si director al Muzeului Taranului Roman.

ASCOR isi propune sa urmeze duhul filocalic al parintelui Dumitru Staniloae si ii are ca ocrotitori pe Sfantul Andrei si pe Sfantul Ioan Casian. Scopul asociatiei consta in propovaduirea credintei si a spiritualitatii crestin-ortodoxe in randul tinerilor, cu precadere in mediul universitar, si implicarea in apararea drepturilor tinerilor si in constientizarea indatoririlor pe care acestia le au fata de Biserica, familie si neam.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile