10-17 decembrie 2009: cea de a IV-a intrunire a Comisiei Interortodoxe Pregatitoare a celei de a IV-a Conferinte Panortodoxe Presinodale – Chambesy

La Centrul Ortodox al Patriarhiei Constantinopolului din Chambésy vor avea loc, in perioada 10-17 decembrie 2009, lucrarile celei de a IV-a intruniri a Comisiei Interortodoxe Pregatitoare a celei de a IV-a Conferinte Panortodoxe Presinodale.


La aceasta intrunire va participa si o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, formata din Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal, Secretarul Sfantului Sinod si P.C. Pr. Prof. Dr. Viorel Ionita.

intrunirea are mai intai ca scop reluarea discutiilor pe tema „Autocefalia si modul ei de proclamare”, ramase nefinalizate dupa cea de a II-a intrunire a Comisiei Interortodoxe Pregatitoare (Chambésy 7- 13 noiembrie 1993).

De asemenea cea de a IV-a intrunire a Comisiei Interortodoxe Pregatitoare va aborda pentru prima data temele: „Autonomia si modul ei de proclamare” si „Dipticele”.

Odata incheiate discutiile si asupra acestor teme, documentele finalizate vor fi inaintate spre aprobare Conferintei Panortodoxe Presinodale, inperspectiva intrunirii Sfantului si Marelui Sinod Panortodox.

SURSA: BASILICA

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.