Intalnire de lucru cu preotii din zona Galicea, a Organizatiei World Vision Romania

Intalnire de lucru cu preotii din zona Galicea a Organizatiei World Vision Romania

Luni, 18 ianuarie 2010, cu binecuvantarea inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Organizatia World Vision Romania – Biroul Valcea in parteneriat cu Arhiepiscopia Ramnicului si Parohia Galicea a organizat intalnirea bianuala cu preotii din comunitatile in care World Vision isi desfasoara activitatea.


Intalnire de lucru cu preotii din zona Galicea a Organizatiei World Vision Romania

Evenimentul a fost gazduit, prin bunavointa autoritatilor locale, la Centrul Comunitar din comuna Galicea. Au fost prezenti din partea Arhiepiscopiei Ramnicului Pr. Alin Gherghinoiu – Protopop de Ramnicu Valcea, Arhid. Pretorian Mihail – Inspector pentru catehizarea parohiala, alaturi de preotii din comunele Galicea, Stoilesti, Olanu, Ionesti, ?irineasa si Mihaesti. Din partea organizatiei World Vision Romania – Biroul Valcea au participat Domnul Constantin Ionascu, Coordonator Proiect Dezvoltare Comunitara si Doamna Delia Vasilica Dumea, Asistent Comunicare.

in deschiderea programului acestei intalniri, preotii invitati au facut o prezentare a activitatilor catehetice si sociale desfasurate in cadrul parohiilor. Parintele Arhid. Mihail Pretorian a prezentat activitatea catehetica la nivelul Arhiepiscopiei Ramnicului, iar Pr. Titu Ion, preot paroh la parohia Galicea, a vorbit despre rolul preotului in implicarea tinerilor in activitatile parohiei.

Intalnire de lucru cu preotii din zona Galicea a Organizatiei World Vision Romania

Domnul Constantin Ionascu, Coordonator Proiect Dezvoltare Comunitara in cadrul World Vision Romania – Biroul Valcea a facut o prezentare a activitatilor desfasurate in parteneriat cu parohiile in anul 2009, dupa care a vorbit despre strategia de parteneriat cu Bisericile in perioada 2010-2012, despre activitatile viitoare realizate in parteneriat cu Arhiepiscopia Ramnicului si despre voluntariat, fundraising si implicarea preotilor in consilierea spirituala a persoanelor seropozitive.

in cursul acestui an vor mai avea loc si alte astfel de manifestari, Organizatia World Vision Romania – Biroul Valcea avand o foarte buna colaborare cu preotii din parohiile Arhiepiscopiei Ramnicului in care aceasta organizatie isi desfasoara activitatea.

Intalnire de lucru cu preotii din zona Galicea a Organizatiei World Vision Romania

Arhid. drd. Cristian-Ioan Cioteanu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.