Sambata 23 ianuarie 2010: Sedinta anuala a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor

Sambata, 23 ianuarie 2010, in Sala Sinodala din Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, se vor desfasura lucrarile sedintei anuale ale Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor.


Conform Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, Adunarea Eparhiala este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din reprezentanti ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de 1/3 clerici si 2/3 mireni, alesi pe termen de 4 ani, numarul total al membrilor fiind de 30 (cf. Art. 90 si 91).

in cadrul sedintei, va fi analizata activitatea din anul 2009 celei mai mari Eparhii din tara sub aspect pastoral-misionar, socio-caritativ, organizatoric-administrativ, viata monahala, invatamant teologic si religios in scolile publice, patrimoniu cultural-bisericesc, activitate editorial-tipografica, construire de noi lacasuri de cult, precum si alte aspecte curente ale vietii bisericesti din Arhiepiscopia Bucurestilor si se vor face propuneri pentru o mai buna desfasurare a activitatii in nou an 2010.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMaNE

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.