Cu finantarea Comisiei Europene si a Cons. Judetean, tinerii valceni au participat la cateva cursuri suplimentare

?coala de vara „Europe Direct” Valcea

in perioada 20 – 27 august 2010, la Sala de conferinte a Bibliotecii Judetene „Antim Ivireanul” din Ramnicu Valcea, s-a desfasurat a III-a editie a cursurilor ?colii de vara „Europe Direct” Valcea. Proiectul Centrul „Europe Direct” Valcea este finantat de Comisia Europeana si Consiliul Judetean Valcea, informeaza Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant media al Arhiepiscopiei Ramnicului, printr-o scrisoare transmisa pe adresa Redactiei Lacasuri Ortodoxe.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian.


Cursurile s-au adresat tinerilor liceeni din judetul Valcea, care au avut posibilitatea de a participa la cateva prezentari, conferinte sau seminarii pe diferite teme, care nu sunt abordate in programa scolara.
De asemenea, elevii au fost sfatuiti cum sa isi aleaga o facultate de viitor.

intre profesorii universitari care au sustinut cursuri in cadrul scolii de vara, a fost invitat si Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului. Preasfintia Sa a prezentat vineri, 27 august 2010, in sala de conferinte „Antim Ivireanul”, cursul „Pastrarea identitatii spirituale”.

P.S. Emilian Lovisteanul a evidentiat in prelegerea sa ca tinerii daca vor pleca in Europa, in vizita, sa lucreze sau sa studieze, este necesar sa-si pastreze identitatea spiritual-ortodoxa, pentru ca ea are o bogatie imensa si este folositoare pentru mantuirea sufletului.

„O multime de occidentali, in secolele trecute, dar si acum in ultimii ani, au trecut la Ortodoxie, pentru ca au cautat si au descoperit in aceasta confesiune, lucrarea si adevarul lui Dumnezeu si sensul vietii omului pe pamant, ca legatura permanenta si vie cu Sfanta Treime.

in timpul vietii pamantesti, in om se da o lupta imensa intre a face bine sau a face rau. insa, binele trebuie savarsit nu intr-un mod egoist, ci intr-un mod altruist, pentru ca facand bine semenilor nostri, vom atrage asupra noastra tot binele. Sa plecam in Europa cu acest bagaj spiritual, altfel, ne vom pierde intr-o serie de ideologii, care mai de care mai interesante, dar care nu ne aduc nici un folos spiritual”, a spus Preasfintia Sa, informeaza printr-o scrisoare transmisa Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.