De dragul Parintelui Teofil – conferinta la Deva (2011)

conferinta de dragul pr teofil paraian deva 2011 DE DRAGUL PARINTELUI TEOFIL / 17-18 martie 2011 program:

JOI, 17 martie 2011, ora 18.00, in Sala mica a Casei de Cultura Dragan Muntean din Deva va avea loc o intalnire cu ucenicii de chilie ai parintelui: Protosinghel Matei Bilauca – Manastirea ?inca Noua, Protosinghel Mihail Bobarnat – Manastirea Sambata de Sus, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

in finalul intalnirii va avea loc o lansare de carte "Pasi pe calea duhovniceasca" – 12 interviuri cu Parintele Teofil, realizate de parintele Sabin Voda din Alba Iulia, carte si CD in format mp3.


VINERI, 18 martie 2011, ora 9.00, in Paraclisul Sfantul Stelian al Colegiului National Decebal din Deva se vor oficia Liturghia si slujba de pomenire a Parintelui Teofil, cu participarea parintilor protos. Matei Bilauca si protos. Mihail Bobarnat.

VINERI, 18 martie 2011, ora 11.00, in Galeria Colegiului National Decebal din Deva va fi vernisata o Expozitie de fotografie-document.

Editura Teognost din Cluj-Napoca in colaborare cu Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si Colegiul National Decebal din Deva organizeaza in perioada 18-28 martie 2011 expozitia de fotografie intitulata „De dragul Parintelui Teofil”.

Dedicata Parintelui Arhimandrit Teofil Paraian (3 martie 1929 – 29 octombrie 2009), unul dintre cei mai mari duhovnici contemporani, expozitia cuprinde fotografii vechi din colectia Manastirii Brancoveanu, precum si fotografii recente realizate de Dorin Berian, Ioan Ginsca, Ovidiu Man, Ovidiu Muraru, Horea Preja, Andrei Rosetti, Pantelimon ?usnea si Serafim Vuc.

Expozitia va mai cuprinde texte reprezentative din cuvantarile parintelui precum si un panou interactiv pe care vizitatorii vor putea expune fotografii personale cu Parintele Teofil.

Deva este cel de-al doilea oras care gazduieste acest proiect care a debutat la Cluj-Napoca, unde aceeasi expozitie a putut fi vizitata incepand cu 3 martie (ziua de nastere a parintelui Teofil) in Catacomba Librariei Humanitas.

Vernisaj: vineri, 18 martie 2011, ora 11.00, Galeria Colegiului National Decebal din Deva

Curatorii expozitiei: pr. Ioan Ginsca si Andrei Rosetti
Program de vizitare: luni-vineri 10-19; sambata 9-12; duminica 12-15

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.