Wednesday 1 june 2011

“Traditiile intelectuale si spirituale in societatea din Rusia si Italia”, la Academia de Stiinte a Rusiei

Importanta valorilor crestine in societatea contemporana

forum in Moscova 2011in data de 25 mai 2011, la Academia de Stiinte a Rusiei, in Moscova, s-a deschis forumul ruso-italian "Traditiile intelectuale si spirituale in societatile Rusiei si Italiei".

Tema principala a fost "Valorile crestine in societatea contemporana".

Evenimentul a fost organizat de catre Departamentul de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, de Institutul de Istorie Universala al Academiei de Stiinte, Fundatia de Initiativa Sociala si Culturala, Institutul Italian de Cultura din Moscova, Universitatea din Napoli "Federico II", Universitatea "Roma 3" si Universitatea Catolica din Milano, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Sedinta a fost prezidata de catre staretul Filaret Boulekov, Vice-Presedinte al Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei si de Arhiepiscopul Iurkovici Ivan, nuntiu apostolic al Vaticanului in Rusia.

Staretul Filaret a tinut cu aceasta ocazie o prelegere intitulata: "Provocari contemporane la adresa valorilor crestine in Rusia si Europa".

Arhiepiscopul Ivan Iurkovici a vorbit apoi despre "Ratiune si credinta, in fata provocarilor celui de-al treilea mileniu", urmat de M. Bibikov, doctor in stiinte istorice la Institutul de istorie universala al Academiei de Stiinte a Rusiei, cu prelegerea "Valorile spirituale si morale in societate: istorie si modernitate", si de profesorul Adriano Rocucci Universitatea din „Roma 3”, cu lucrarea "Crestinism si Cultura in Europa contemporana", mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile