Saturday 25 june 2011

Patriarhul Irineu s-a intalnit cu reprezentantii comunitatilor islamice si evreiesti din Serbia

Preafericitul Parinte Irineu, Patriarhul sarb, i-a primit in data de 22 iunie 2011 pe Isak Asiel, Rabinul de Belgrad, si pe Muhamed Jusufspahic, Muftiul Serbiei.
patriarhul irineu intalnire cu liderii evrei si sialmisti din serbia 2011 Discutiile s-au axat pe cele trei saptamani in Statele Unite ale Americii, dedicate programului intitulat “Rolul religiei in abordarea problemelor sociale in Statele Unite”, care a avut loc in perioada 9-28 mai 2011, in mai multe orase americane (Washington, Philadelphia, Salt Lake City, Dallas, Akron si New York), informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Discutiile, care au durat o ora, au abordat mai multe subiecte legate de impedimentele in rezolvarea problemelor sociale din tara, precum si punerea in aplicare a unora dintre modele acoperite de program. De asemenea, s-a mai discutat despre actiunile specifice afirmarii in intreaga societate sarba a valorilor atemporale ale familiei sanatoase, ale scolii sanatoase, mass-mediei sanatoase, relatiilor sanatoase cu ceilalti – conditii prealabile in functionarea cu succes a tuturor segmentelor societatii.

De asemenea, Patriarhul s-a aratat de acord cu libertatea musulmanilor de a-si ingropa ramasitele pamantesti ale membrilor islamici in Belgrad si in alte cimitire, in special in partea marcata si separata, cu libertatea unei conduite neperturbante a normelor rugaciunii.

Printre participantii la programul care a avut loc in Statele Unite ale Americii s-au mai aflat si Imamul Dr. Adnan Ahmedi, in numele Comunitatii Islamice din Presevo, Drasko Denovici, in numele “Bisericii lui Hristos”, reproterul Forum 18, care monitorizeaza libertatea religioasa in lume. in numele Bisericii Ortodoxe Sarbe, a participat la acest program diaconul patriarhal Aleksandar Sekulic. Programul este organizat si finantat de catre Departamentul de Stat american, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile