COMUNICAT DE PRESA: O agentie de stiri religioasa din Romania reuseste sa faca prima transmisiune LIVE Video Full HD pe internet (streaming/webcast)… si multicamera

O agentie de stiri religioasa din Romania reuseste sa faca prima transmisiune LIVE Video Full HD pe internet

In seara de 18 dec 2010, la orele 18:00 romanii au putut vedea in direct, dar nu doar ei, ci si cei din strainatate, o premiera tehnica realizata… de o agentie de stiri religioasa: „Lacasuri Ortodoxe” prima transmisiune pe internet, FULL HD si chiar multicamera.


Agentia de stiri, care apartine Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe, este activa in spatiul web inca din 25 decembrie 2006, si a publicat pana la aceasta ora cateva mii de articole, traduceri si analize proprii, din lumea religioasa din tara si strainatate.

Aceeasi platforma web a reusit performanta sa transmita LIVE un numar record de slujbe si evenimente din Biserica Ortodoxa Romana, dar si din viata laica, astfel incat, la ora actuala, pe internetul din intreaga lume a reusit performanta organizarii unei arhive video record, continand aceste inregistrari, in mare parte realizate in Biserica Podeanu Bucuresti (pr. paroh Vasile Ailioaei) si de unde transmisiunile sunt regulate. Arhiva depaseste aztazi numarul de 500 inregistrari.

Presedintele asociatiei este Ing. pr. Catalin Ion, iar organizatia si-a capatat forma juridica incepand cu luna decembrie 2008. Din mai 2010, Lacasuri ortodoxe devine marca inregistrata, dupa ce anterior, conform unor evidente realizate de analisti din Biserica Ortodoxa Romana reusea sa atinga un loc fruntas privind informatia religioasa.

Cei implicati in desfasurarea activitatii sunt de regula voluntarii, Lacasuri Ortodoxe reusind sa aiba in spate si cel mai mare grup de sustinatori si de abonati in randul grupurilor religioase ortodoxe din intreaga lume, administrate de Yahoo, cu peste 13.000 membri (astazi, 13.111). O transmisiune demna de amintit, inedita, a fost si cea LIVE a unei Liturghii a Sfantului Apostol Iacob – ruda Domnului, cel mai vechi format al unei Liturghii, „mama tuturor Liturghiilor” (o astfel de transmisiune va avea loc si in 26 decembrie 2010!).

In primavara anului 2010, Lacasuri Ortodoxe avea sa-si lanseze si prima sa editie pentru romanii din strainatate: Lacasuri Ortodoxe – Editia de Spania (Morada Ortodoxas), odata cu punerea pietrei de temelie a primei Catedrale ortodoxe Romanesti la Madrid de catre PF Patriarh Daniel.

In paralel, Lacasuri Ortodoxe are o serie de parteneriate media in desfasurare, cu institutii religioase si laice din tara, si intreprinde actiuni de ajutorare a unor persoane aflate in conditii grele de trai, dar in primul rand in scopul ctitoririi de Lacasuri Ortodoxe dar si in vederea asigurarii unui acces mai bun la informatia religioasa, in lumea de astazi aflata intr-un proces periculos de laicizare.

Prima transmisiune FULL HD a adus in casele vizitatorilor sai web, un concert de colinde traditionale, de peste o ora, realizat in Biserica Popa Tatu din Bucuresti, de catre Corul barbatesc TE DEUM LAUDAMUS, in cinstea Nasterii lui Hristos, inregistrare care poate fi urmarita aici: .

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.