COMUNICAT DE PRESA – Un nou parteneriat Lacasuri Ortodoxe: BIOMA AGRO ECOLOGY CO

COMUNICAT DE PRESA

Asociatia “Lacasuri Ortodoxe” non-profit, neguvernamentala, apolitica (avand personalitate juridica), in ideea “apararii intereselor membrilor sai, a protectiei si promovarii valorilor ortodoxe” si a “trezirii spiritului crestin-ortodox si civic al romanilor, printr-un acces mai bun la informatie” (extras din actul constitutiv al asociatiei) demareaza un nou parteneriat cu S.C. BIOMA AGRO ECOLOGY CO S.R.L., unic distribuitor pentru Romania al societatii omonime din Elvetia, cu larga recunoastere in domeniul cercetarii si productiei eco-biologice, implicata in cele mai complexe programe de cercetare pe plan mondial, fiind prezenta in 21 de tari europene.


Produsele distribuite de aceasta companie (gama GEOLIFE line®) sunt utilizate cu rezultate remarcabile in protectia mediului (epurarea apelor reziduale, igienizare, tratarea gunoiului organic, a terenurilor infestate cu produse petroliere, a zonelor contaminate radioactiv), in zootehnie, precum si in industria agroalimentara.

Lacasuri Ortodoxe porneste astfel un nou parteneriat cu unul dintre cei mai puternici distribuitori de profil din Romania, S.C. BIOMA AGRO ECOLOGY CO S.R.L..

Cautam sa cream legaturi stranse in domeniul ecologiei, intrucat legatura intre teologie si ecologie, desi in prezent poate nu foarte evidenta, pare sa ocupe un loc important in rezolvarea problemelor actuale de mediu. Incercam sa exploatam astfel caile noastre de acces catre publicul caruia in prezent ne adresam cu destul de mare succes. Astfel, transmiterea unor solutii si informatii in acest domeniu, prin intermediul unor specialisti, ni s-a parut extrem de importanta si totodata urgenta. In prezent consider ca, la randul nostru putem oferi solutii complete, scalabile, in construirea acestui parteneriat strategic, Lacasuri Ortodoxe fiind unul dintre principalii promotori de solutii IT&C, cu orientare spre segmentul religios, in mod special ortodox.” (Ing. pr. Catalin Ion – admin. Lacasuri Ortodoxe)

In spiritul indemnurilor Preafericitului Parinte Daniel, ocazionate – printre altele – de Intrunirea Comitetului Comun al Conferintei Bisericilor Europene (CEC) si Consiliului Conferintelor Episcopale Europene (CCEE), ce s-a desfasurat in acest an la Esztergom / Ungaria (19-22 februarie 2009) – prin reprezentantii PS Sofronie, Episcop al Oradiei si Pr. Viorel Ionita, secretar pentru studii al CEC, reprezentand Biserica Ortodoxa Romana – gasim, alaturi de noul partener, importanta centrarea interesului tuturor pe „problematica Creatiei vazuta din perspectiva protejarii mediului inconjurator, a ecologiei in general, mai ales in contextul actualei crize financiare mondiale”.

Acest nou parteneriat va avea unele trasaje de inceput, inspirat fiind de activitatile unor “lideri” in domeniu, care au desfasurat activitati similare – printre care Centrul Harvard, cu activitate si implicatii in relatia religie/ecologie inca de la finele anilor ‘90 – cum ar fi:

– servicii de informare prin retea (file si printer sharing, e-mail, acces Internet ca cerinta de baza, videoconferinte sau alte asemenea solutii ce ofera avantaje competitive).
– un acces corespunzator in randul credinciosilor si cadrelor didactice la materialele dezvoltate si la solutiile ecologice, subliniind rolul religiei in problemele de mediu si modul de integrare a religiei in educatia de mediu.
– dezvoltarea platformei web in vederea organizarii de tip forum-activ, deschis retelei oamenilor de stiinta si religiei, in postarea de materiale tematice, informatii si noutati, programe, anunturi legate de conferinte, mese rotunde si alte evenimente.
– avertizarea fata de necesitatea implicarii mai mari in problemele de mediu, solicitand sectorului religios sa imbratiseze preocuparile legate de mediu.

Potrivit ambilor parteneri, proiectul este un pas important prin care se depasesc unele limite ale comoditatii obisnuite, permitand actionarea concertata pentru largirea viziunii fata de natura, mergand dincolo de simple scopuri economice. Valorile religioase sunt deci esentiale in stabilirea unui nou echilibru (cu aplicabilitate practica in exploatari agricole ponderate, reimpadurire, igienizare a apelor, reciclare, programe de eficientizare energetica etc).

Sfantul Grigore de Nazianz, in spiritul traditiei crestine, avea sa spuna: „Desigur, Cuvantul creator al lui Dumnezeu vrand sa arate o fiinta din unirea celor doua (a naturii vazute si a celei nevazute) creeaza omul. Si dupa ce a luat din materie, care exista deja, trupul si dupa ce i-a dat acestuia suflarea (pe care Cuvantul o defineste drept suflet cugetator si chip al lui Dumnezeu) l-a asezat pe pamant, oarecum, ca pe o alta lume, mare in mic, ca un alt inger.” Prin existenta sa fizica omul este adanc implicat in creatia materiala. El nu este totusi o fiinta printre celelalte. In om nu este vorba de un simplu amestec intre material si spiritual. Amestecul acesta are o miscare ascendenta. Dupa Sfantul Maxim Marturisitorul, omul este un fel de laborator in care se tin legate la un loc extremitatile lumii create. El este un fel de „legatura naturala care mijloceste prin partile sale intre extremitatile universului si aduce cu sine la unitate cele despartite dupa fire printr-o mare distanta, ca, prin unirea prin care toate le aduna la Dumnezeu, ca la cauzatorul lor… pe rand si treptat, sa ia de la Dumnezeu, in care nu este impartire, prin unirea eu El, sfarsitul urcusului inalt savarsit prin toate".

Cu siguranta putem aborda in orice moment o atitudine cuviincioasa si de profund respect fata de natura care ne-a fost daruita, contribuind astfel fiecare dintre noi la mentinerea echilibrului natural. De apreciat sunt eforturile si demersurile care se fac in acest sens, organizarea diferitelor actiuni si programe care isi propun sa aduca un plus de informare si schimbare de atitudine a producatorilor si a publicului larg asupra conceptelor de ecologie, protectia mediului, agricultura ecologica, concepte care evidentiaza tot mai mult recursul la potentialul biologic ca mijloc de imbunatatire a calitatii vietii si a mediului inconjurator. Amintim in acest sens, de organizarea, in perioada 2-4 octombrie 2009, a Salonului Ecoagricultura in cadrul celei de-a doua editii a Targului National al Mierii – Bucuresti. Destinat expunerii de produse ecologice certificate, manifestarea expozitionala este organizata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in colaborare cu Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, pe platforma Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania din B-dul Ficusului nr. 42, sector 1. (Vasilica Onofrei – Bioma Agro Ecology Co Romania)

Prezentul parteneriat al “Lacasuri Ortodoxe” se alatura astfel celorlalte doua aflate in derulare din primavara acestui an (2009): Postul Radio Dobrogea (al Arhiepiscopiei Tomisului) si Portalul Stiinta.info (un program dezvoltat de doctoranzi si cercetatori din strainate si din tara interesati de stiinta, dar si de relatia stiinta-teologie).

Asociatia Lacasuri Ortodoxe
Presedinte Ing. pr. Catalin Ion

www.comunicatedepresa.ro

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.