publicat în: Arhivă

Lacasuri Ortodoxe lanseaza oficial noua varianta de SITE MOBIL. O noua generatie, in miscare…

Lacasuri Ortodoxe lanseaza oficial, dupa o perioada de testare (debutul daca va amintiti, a fost in data de 30 noiembrie 2008 – vezi ARHIVA, cand site-ul Newsletter www.LacasuriOrtodoxe.COM putea fi deja deschis pe mobil, printre doar cateva alte siteuri ale unor mari agentii de stiri care reusisera aceasta performanta, la acea ora), noul SITE MOBIL.

Intri, doar tastand: m.LacasuriOrtodoxe.ro
Si noi, cu ce va intampinam?


– viteza mare la descarcarea paginilor
– site acceptat de browserul telefoanelor si de Iphone, si posibilitatea prezentarii mai multor surprize…

Cei ce au vizitat ultimele pagini de stiri publicate de redactia noastra, au putut vedea pe Home, Acasa pe Lacasuri Ortodoxe, in josul fiecarui articol, insemnul cu link: (cell extract). Prin aceasta „portita”, oricine poate ajunge la varianta de site mobile si, deci, la varianta de… ARTICOL MOBIL.

„Nu este greu sa ajungi la concluzia ca vizitatorul de mobil nu are rabdarea rasfoirii unor pagini lungi web, asa incat am hotarat, desi aceasta implica evident niste costuri si munca suplimentare, sa formam o varianta de articol care sa reprezinte o „esenta” a postarii detaliate. Speram sa reusim acest lucru cat mai bine, iar cititorii de mobil sa fie astfel beneficiarii unui sistem absolut unic in acest moment, pe partea de web-mobile, unde, veti vedea usor, toti dezvoltatorii se rezuma, bineinteles dintr-o comoditate usor de inteles dat fiind nivelul de acces la net, din prezent, in Romania, la reprintarea articolelor dezvoltate sau la preluarea lor din formatul RSS. Tinem la vizitatorii si abonatii nostri, si trebuie sa le si aratam asta!” – declara Stanciu Radu-Alexandru, membru al echipei tehnice care a lucrat la organizarea acestui segment.

Suntem incantati sa anuntam ca Platforma Lacasuri Ortodoxe, decisa sa isi respecte angajamentul de implicare profesionista in sprijinul Bisericii Ortodoxe Romane, si asa cum consideram noi ca Biserica o merita, la standarde tehnice ridicate, a ajuns in punctul in care poate lansa oficial acest serviciu (desi, lansat in varianta initiala inca din 30 noiembrie 2008 – iar aici vezi direct articolul de atunci), intr-o forma care ne ofera privilegiul prezentarii, pe viitor, a mai multor surprize… de mobil.


„in plus fata de ceea ce realizasem pana in prezent, ne-am dorit sa deschidem, bineinteles, dupa cum nivelul tehnic actual ne impunea, toate canalele de comunicare, creand astfel un dialog bidirectional intre noi si comunitate in general. Principiile cheie de proiectare sunt centrate pe experienta de navigare pe mobil, inclusiv pe tastare minima si sincronizare perfecta cu desktopul (pe care astfel, practic, il purtati cu dumneavoastra).
Principalul scop al acestei initiative consta in comunicarea de informatii importante comunitatii, tinand cont ca suntem in miscare, intr-un ritm uneori de-a dreptul periculos, lucrurile schimbandu-se rapid.
Site-ul „de news”, cum il recomanda multi, LO, si canalele media-social la care el este deja legat (vezi Twitter si Facebook) devin locul perfect deci pentru ca noi sa va putem comunica cele mai recente evolutii. Se pare insa ca este si ceea ce lumea si-a dorit dintotdeauna: mail, date, harti, noutati prin telefon…”
– explica presedintele Platformei program Multimedia si al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, Ing. pr. Catalin Ion.

Intri, doar tastand: m.Lacasuri Ortodoxe.ro

Desi ati auzit de Internetul mobil (si, ne referim la orice dispozitive mobile de emisie-receptie), poate ca unele lamuriri de mai jos va sunt totusi utile:

– in primul rand accesul la NET-mobil se face prin furnizorii Dvs de servicii de telefonie mobila. Astazi, extrem de folosit, aproape orice telefon mobil poate ajunge la… Web. Cereti deci, furnizorului Dvs de telefonie, accesul la net (unele retele au acces gratuit, iar altele cu o mica taxa lunara suplimentara fata de costul abonamentului obisnuit).
– Odata obtinuta legatura… mai poate depinde de telefonul Dvs daca are nevoie de un browser mobil care sa va permita sa vizualizati site-uri si alte servicii pe telefon, la fel cum pe desktopul PC-ului Dvs aveti nevoie de Firefox sau Internet Explorer. Mai mult ca sigur, insa, telefonul dvs., tinand cont de ultimele generatii, au deja un browser mobil, nefiind nevoie deci sa instalati unul descrcat de pe net.

– Acum, ca aveti si browserul, nu trebuie decat sa introduceti adresa: m.Lacasuri Ortodoxe.ro si sunteti, in miscare… dar alaturi de noi.

Desi aceste servicii implica anumite costuri din partea administratiei Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, atat pentru o inregistrare de calitate, cat si pentru programare si organizare baze de date, totusi, va asiguram ca serviciul de accesare este absolut gratuit! Va reamintim astfel, ca scopul nostru este o implicare mai activa si puternica in crestinismul-ortodox, bogat teologic, dar si in mostenirea spirituala si morala a noastra ca popor, si in consolidarea marturisirii Bisericii Ortodoxe si a contributiei sale la cultura in care traim, adaptata si exploatand in mod pozitiv ultimele inovatii tehnice.

Pentru intrebari, sugestii si alte precizari, folositi-va de rubrica SUPORT din topul oricarei pagini, sau scrieti-ne pe adresa de email: tehnic@lacasuriortodoxe.ro This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Mereu aproape de Dumneavoastra, Lacasuri Ortodoxe!

Pentru toti cei ce doresc sa ne sustina in actiunile intreprinse:
Asociatia Lacasuri Ortodoxe, CIF 25492529, cont nr: RO40.RNCB.0065.1128.3250.0001 deschis la BCR, filiala Bucurestii Noi.

Un acces rapid si usor, dar civilizat, la informatie!

Administratia

Autor: Bogdan Roman

articol publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 24/2010