Saturday 24 april 2010

COMUNICAT: Lacasuri Ortodoxe lanseaza, incepand de astazi, 24 aprilie 2010, portalul LacasuriOrtodoxe.es (Spania)

Moradas Ortodoxas (LacasuriOrtodoxe.es) – Spania

Lacasuri Ortodoxe lanseaza, incepand de astazi, 24 aprilie 2010, portalul LacasuriOrtodoxe.es (Spania), continuand astfel, la doar cateva zile dupa lansarea primului canal de Podcast propriu „LO News”, investitiile in reteaua internationala de net, in slujba Ortodoxiei si a credinciosilor romani aflati atat in tara cat si peste hotare.


Noul portal vine ca o adaptare la necesitatile si situatiile specifice ale celor aflati in aceasta tara, unde comunitatea crestin-ortodoxa a romanilor si activitatile intreprinse de aceasta sunt in continua crestere.

Activitatea Redactiei Lacasuri Ortodoxe – Spania va depinde atat de redactorii din Romania, cat si de corespondentii din Spania aflati in grupul Lacasuri Ortodoxe (astazi, aprox. 12.700 membri), cu care deja au existat colaborari precedente.

Reprezentanta a relatiei Lacasuri Ortodoxe in Spania (Barcelona) va fi Prof. Ana-Maria Tamas – colaboratoare permanenta, incepand din martie 2008, Lacasuri Ortodoxe (Traducatoare SP>RO Membra a ASETRAD), bazele acestei noi extinderi fiind puse inca din luna septembrie 2009, prin inceperea lucrarilor ce tin de partea tehnica web, si stabilirea unor legaturi si obiective generale .

Lansarea portalului LacasuriOrtodoxe.es devine astfel posibila exact in momentul de maxima bucurie, al slujbei de sfintire a locului unde urmeaza sa fie construita Catedrala romaneasca episcopala din Madrid, capitala acestui Stat, de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Incepand de astazi – desi unele reglaje tehnice si up-date-uri de continut sunt inca in seama echipei din administratie – romanii din Spania se vor simti mai aproape de cei dragi ai lor, ramasi in tara, prin intermediul unor noi servicii de contact si unui acces mai rapid si reciproc la informatie, dupa noile standarde (conform Obiectivului Statutar al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe).

Redactia din Spania va incerca sa tina pasul cu noile evenimente locale si sa garanteze noi legaturi intre membrii acestei comunitati, dar si intre comunitate si cei aflati in tara, urmand ca softuri si programe speciale – urmarind atat o proiectie locala a grupului de discutii Lacasuri Ortodoxe, cat si publicarea de anunturi si informatii individuale, adrese utile, idei si relatii de afaceri, avertizari generale – sa fie puse la dispozitia utilizatorilor in mod gratuit. (Nu vom uita de celelalte tari hispanice si nici de Portugalia.)

Evenimente, noutati, materiale despre Ortodoxie si informatii de interes din Spania si Romania, accesate de acum cu mult mai rapid!

Va reamintim, cu aceasta noua ocazie, ca scopul nostru este o implicare mai activa si puternica in crestinismul-ortodox, bogat teologic, dar si in mostenirea spirituala si morala a noastra ca popor, si in consolidarea marturisirii Bisericii Ortodoxe si a contributiei sale la cultura in care traim, adaptata si exploatand in mod pozitiv ultimele inovatii tehnice.

Moradas Ortodoxas – LacasuriOrtodoxe.es ( www.lacasuriortodoxe.es ) de acum, cu mult mai aproape de Dumneavoastra!
Hristos a Inviat!

Ing. Catalin Ion

Presedinte Lacasuri Ortodoxe

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile