Copiii din Marea Britanie pot avea de la 1 septembrie 2009, doua mame lesbiene si niciun tata, pe certificatul de nastere

Copiii pot avea in mod legal doua mame lesbiene si niciun tata, in conformitate cu legile care intra in vigoare in aceasta saptamana in Marea Britanie.
Femeilor care au urmat un tratament de fertilitate si au partenere de acelasi sex, le este de acum permis sa se inregistreze ca parinti pe certificatele de nastere ale copiilor lor.


Hotararea a fost criticata, pe motivul deteriorarii notiunii traditionale de familie pe care o sustin multi oameni ca fiind necesara pentru o educatie sanatoasa, dar ministrii insista motivand ca acesta este un pas inainte in egalitatea in drepturi.

Lord Brett, in calitate de ministru, a declarat: "Aceasta schimbare pozitiva inseamna ca, pentru prima data, cuplurile de sex feminin care au un copil, rezultat in urma utilizarii unui tratament de fertilitate, au aceleasi drepturi ca si omologii lor heterosexuali, de a fi recunoscuti si indicati ca parinti, la inregistrarea nasterilor.

"Este vital sa putem permite egalitatea, oriunde in societate, mai ales in situatiile familiale aflate in continua schimbare. Acesta este un pas important intr-un astfel de proces."

Legea Embriologica si a Fertilizarii Umane, intrata in vigoare la inceputul acestui an, a eliminat necesitatea existentei unui tata si a acordat cuplurilor de lesbiene drepturi egale cu parintii.

inregistrarea regulamentara a nasterilor si a deceselor a fost actualizata, ca rezultat al acestei prevederi si, de luni 31 august 2009, femeile isi pot pune numele pe certificatul de nastere al copilului lor daca au un copil nascut in urma unui proces FIV. Cu toate acestea, numai cele care au inceput tratamentul dupa aprilie 2009 beneficiaza de aceasta hotarare.

Ministrul a mai spus ca "aceste partenere vor fi tratate in acelasi mod ca si cuplurile casatorite".

Cuplurile lesbiene care nu sunt recunoscute ca parteneriat civil, vor avea si ele posibilitatea sa semneze certificatele de nastere, asa cum li se permite si cuplurilor necasatorite heterosexuale, in cazul in care se prezinta la Biroul registrului local in acelasi timp.

Cuplurile lesbiene trebuie sa informeze clinica de fertilitate, daca doresc sa fie considerate ca fiind parinti.

Iain Duncan Smith, fostul lider conservator, a condus miscarea de opozitie fata de aceasta lege: "in general, absenta parintilor, are un efect negativ asupra copilului." – afirma acesta, citat de Telegraph UK (FOTO NNP).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.