Un islamist suspectat de terorism isi poate numi fiul Djehad (Jihad)

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin – Germania
Instanta germana a permis unui islamist suspectat de activitati teroriste, care locuieste in Germania, sa-si numeasca fiul "Djehad" (razboi sfant), un prenume "clasic arab", considerand ca numele nu ii va cauza vreun prejudiciu copilului.


Curtea de Apel din Berlin a dat dreptate tatalui, care s-a vazut in situatia de ii fi refuzata inregistrarea nasterii fiului sau, invocandu-se neconformitatea prenumelui fixat pentru copil – se arata intr-o declaratie a Curtii.

Cel ce facea inregistrarile a invocat conotatia "puternic negativa" a acestui nume in Germania", incepand cu atentatele din 11 septembrie 2001.

Curtea a decis insa ca, "prin alegerea numelui Djehad pentru fiul sau, parintele nu a pus in pericol viitorul copilului sau" – se afirma intr-o decizie din 30 iunie, facuta publica la inceputul lunii septembrie.

Acest prenume este "o apelare masculina uzuala" in lumea araba, care se refera la "angajamentul spiritual si social al unui musulman in raspandirea convingerilor sale", a spus Curtea.

"Faptul ca islamistii radicali folosesc acest concept in sensul combaterii armate prin mijloace teroriste impotriva necredinciosilor, nu il schimba in fond cu nimic. Iar motivele posibile ale parintilor in alegerea numelui nu par sa implice o rea vointa prin care sa fie periclitata pe viitor bunastarea copilului", a decis Curtea.

De fapt, tatal, Seyam Reda, un egiptean – german in varsta de 49 de ani, este un islamist cunoscut de justitie, ca presupus membru al cercurilor Al-Qaeda.

Parchetul din München (sud) a pornit urmarirea sa penala in august, pentru constituirea unei organizatii teroriste si incitare la ura. El este acuzat de recrutare la jihad si de convertirea tinerilor germani la islamism.

Un timp cameraman al canalului arab Al-Jazeera, Reda Seyam, este suspectat de implicarea in atentatul din Bali, care a cauzat moartea a 202 persoane in octombrie 2002. Justitia a ales sa nu continue aceasta ancheta din lipsa de dovezi.

El a cunoscut mai multi membri ai unei celule teroriste, care au raspuns la Düsseldorf (vest) la acuza planificarii unor atacuri indreptate impotriva intereselor americane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.