Ramasitele pamantesti ale lui Buddha, vor fi instalate la Vincennes, pe 27 septembrie

Lacasuri Orodoxe: din Paris
Ramasitele pamantesti ale lui Buddha, vor fi instalate la Vincennes, pe 27 septembrie

Relicvele istorice ale lui Buddha vor fi oficial si definitv asezate, pe data de 27 septembrie 2009, intr-o cripta din Marea Pagoda de Vincennes – a declarat vineri, 11 septembrie 2009, Uniunea Budista din Franta (UBF).


Pagoda Mare devine astfle un loc de pelerinaj international pentru budisti, singurul din Occident care va gazdui ramasitele istoricului Buddha – a mai spus UBF.

Aceste relicve, oferite Frantei de catre Patriarhul Thailandei si atribuite UBF, au sosit in Franta in 15 mai 2009.

Ramasitele istoricului Buddha au fost descoperite in India, in secolul al XIX-lea, la prabusirea unei “stupa” apartinand familiei lui Buddha, acolo unde ele s-au aflat pentru mai mult de 2.000 de ani.

Apoi acestea au fost oferite Thailandei, singura tara budista din Asia, necolonizata, si asezate in Templul Muntelui de Aur (Wat Saket) din Bangkok.

in anul budist 2442 (1898), o viziune a unui mare maestru a aratat ca ramasitele vor parasi Thailanda pentru Occident, cu 111 ani mai tarziu, in 2009.

Ramasitele vor fi depuse intr-o urna transparenta, in Pagoda Mare din Vincennes, loc al cultului budist inca din 1975.

Conform UBF, budismul in Franta numara circa un milion de practicieni si 5 milioane de simpatizanti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.