Papa Benedict al XVI-lea va calatori in Malta – locul naufragierii Sfantului Apostol Pavel (de atunci, ocrotitorul insulei)

Alberto Gasbarri Lacasuri Ortodoxe: din Valletta (Malta)
Papa Benedict al XVI-lea va calatori in Malta, in aprilie 2010

Papa Benedict al XVI-lea va calatori in Malta, in aprilie 2010, pentru a marca aniversarea a 1950 de ani de la naufragiera Sfantului Apostol Pavel pe insula, a declarat astazi, 14 septembrie 2009, Arhidioceza de Malta intr-o declaratie.


"Ca urmare a invitatiei Episcopilor din Malta si a Presedintelui Republicii, facuta la adresa Papei Benedict al XVI-lea, Alberto Gasbarri, responsabilul cu vizitele pontificale, se va deplasa in Malta" la mijlocul lunii octombrie, pentru a discuta aceasta posibilitate – a precizat comunicatul.

Ar fi cea de-a treia vizita a unui Papa pe insula: Ioan Paul al II-lea deplasandu-se aici in anii 1990 si 2001.

Potrivit Faptele Apostolilor, calatorind din Tara Sfanta la Roma, unde a fost judecat ca rebel politic – afirma dioceza – Sfantul Apostol Pavel a naufragiat in Malta, in anul 60 dupa Hristos. De atunci, acesta a ramas patronul spiritual al insulei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.