Papa va vizita in luna mai 2010 Portugalia si, bineinteles, Fatima

Lacasuri Ortodoxe: din Lisabona
Papa va vizita in luna mai 2010 Portugalia, si bineinteles Fatima

Papa Benedict XVI va vizita Portugalia in luna mai 2010 si, printre altele, altarul de la Fatima, un loc important al catolicismului, situat la 130 km nord de Lisabona, cu ocazia festivitatilor dedicate aparitiilor Maicii Domnului, a declarat ieri, joi 24 septembrie, Presedintia portugheza.


"Papa Benedict al XVI-lea va vizita altarul de la Fatima, unde va prezida ceremoniile religioase din 13 mai", se precizeaza intr-o declaratie din partea Presedintiei.

Vizita – la invitatia presedintelui portughez, Aníbal Cavaco Silva – va avea loc cu ocazia aniversarii primei aparitii a Fecioarei Maria, care in conformitate cu credinta catolica a aparut in fata celor trei copii in 13 mai, apoi in iunie, iulie, septembrie si octombrie 1917.

Papa Benedict al XVI-lea a fost invitat de Biserica Portugheza sa viziteze Fatima inca din toamna anului 2007, marcand aniversarea a 90 de ani de la aparitii, dar acesta a refuzat invitatia.

Predecesorul sau, Ioan Paul al II-lea a vizitat de trei ori Fatima, in 1982, 1991 si 2000, intotdeauna la 13 mai. Acesta a avut un devotament special pentru Maica Domnului de la Fatima, convins ca l-a salvat in momentul atacului a carui victima a fost in data de 13 mai 1981.

Ziua de aniversare a aparitiilor atrage in fiecare an mii de credinciosi din intreaga lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.